Jurnaliștii de la portalul belarus Tut.by s-au pomenit cu percheziții și dosare penale. Site-ul a fost blocat
Full Article 50 second read

Jurnaliștii de la portalul belarus Tut.by s-au pomenit cu percheziții și dosare penale. Site-ul a fost blocat

Portalul independent Tut.by din Belarus a fost blocat pe 18 mai. În afară de asta, în redacție și acasă la jurnaliștii acestui site s-au desfășurat percheziții. Ministerul Informației de la Minsk a confirmat că site-ul a fost blocat în legătură cu „informațiile Procuraturii Generale”, scrie euroradio.fm.

„Procuratura Generală a identificat numeroase încălcări ale Legii privind mass media, în particular privind publicarea informației interzise”, se arată în comunicatul Ministerului Informației.

În urma perchezițiilor, autoritățile belaruse au declarat că pe numele unor angajați ai redacției au fost inițiate dosare penale privind eschivarea de la plata impozitelor în mărimi deosebit de mari.

Pe de altă parte, ВВС subliniază că  Tut.by reflecta în detalii protestele împotriva președintelui Alexandr Lukașenko, care au izbucnit începând cu anul 2020. În septembrie, Tut.by a fost privat temporar de acreditare de presă, la solicitarea Ministerului Informației, care a invocat că sunt publicate informații „neveridice”, care ar aduce daune intereselor de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: