Kremlinul promite „un răspuns” la decizia Lituaniei de a opri transportul de mărfuri spre Kaliningrad
Full Article 2 minutes read

Kremlinul promite „un răspuns” la decizia Lituaniei de a opri transportul de mărfuri spre Kaliningrad

Kremlinul promite un răspuns pe măsură la decizia Lituaniei de a restricționa tranzitul mărfurilor în regiunea Kaliningrad. Purtătorul de cuvânt al instituției Dmitri Peskov a declarat pe 20 iunie că decizia Vilniusului este „ilegală” și „fără precedent”.

„Decizia este întradevăr fără precedent. Este o încălcare a tot ce se poate încălca. Înțelegem că are legătură cu decizia respectivă a UE – aplicarea acțiunii sancțiunilor asupra tranzitului. Considerăm și asta ilegal”, a declarat Peskov, potrivit TASS.

Kremlinul a promis „un răspuns” la „blocada” Kaliningradului.

„Situația este întradevăr foarte serioasă și necesită o analiză profundă înainte de a formula măsuri sau decizii. Este o analiză profundă, care va fi efectuată în următoarele zile”, a mai spus Peskov.

Sâmbătă, 18 iunie, Lituania a anunțat în mod oficial că a sistat tranzitul feroviar a unei părți considerabile din mărfurile transportate din Rusia în regiunea Kaliningrad. În afară de asta, din 10 august, restricțiile ar putea viza și furnizarea produselor petroliere. Guvernatorul regiunii Kaliningrad Anton Alihanov a declarat că sub interdicție sunt 50% din toate mărfurile transportate în regiune.

Reprezentantul Căii Ferate a Lituaniei a declarat că autoritățile acționează în conformitate cu sancțiunile adoptate de UE față de Rusia și Belarus.

Enclava ruseasca Kaliningrad este separată de Rusia și situată în Marea Baltica. Regiunea este înconjurată de Polonia și de Lituania, două state membre NATO. Kaliningrad este mai aproape de Berlin și de Praga decât de Moscova sau St. Petersburg.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: