La două ore până la finalizarea alegerilor, circa 40% din moldoveni au votat. Precizările CEC
Full Article 2 minutes read

La două ore până la finalizarea alegerilor, circa 40% din moldoveni au votat. Precizările CEC

Până la ora 19.00, la alegerile locale generale au participat peste 1,1  milioane de moldoveni sau 40 % din cei înscriși în listele electorale. Informațiile au fost confirmate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit CEC, localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, din raionul Dondușeni, unde, la această oră, se atestă o rată de participare de peste 77%. La polul opus se află localitatea Chioselia Rusă din Găgăuzia, unde s-au prezentat la urne puțin peste 5% dintre alegători.

În municipiul Chișinău au votat, până la ora 19:00, peste 39% dintre alegători. Cei mai activi rămân să fie votanții din sectorul Rîșcani al capitalei, unde au votat peste 38%. La polul opus, se află sectorul Ciocana, unde au votat circa 37% dintre alegători.

Cât ține de suburbiile municipiului Chișinău, se atestă o prezență generală de peste 41%. Cei mai activi alegători din localitățile din municipiul Chișinău din satul Condrița (circa 51%), iar cei mai pasivi – din comuna Bubuieci (o prezență de sub 36%).

În municipiul Bălți a fost înregistrată o participare de 37 %, iar la Comrat – 39%.

***

Astăzi, 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești).

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. Află tot ce trebuie să știi despre actualul scrutin electoral – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: