LIVE Cum este afectată Moldova de situația din Ucraina? Ministrul de Interne, declarații de presă
Full Article 2 minutes read

LIVE Cum este afectată Moldova de situația din Ucraina? Ministrul de Interne, declarații de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, susține în data de 25 februarie un briefing de presă.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întîmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

Potrivit datelor prezentate astăzi dimineață de Ministerul Afacerilor Interne, toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, cât și cu România, sunt funcționale. Cu toate acestea, la patru puncte de trecere a frontierei de stat s-a format aglomerație, pe direcția de intrare în Republica Moldova.

MAI a anunțat că din totalul de treceri ai frontierei de stat – 14 567 au constituit traversările cetățenilor străini, cu precădere a cetățenilor Ucrainei – 9 777 de traversări.

De menționat că cetățenii ucraineni vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului COVID-19. Automobilele vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: