Luptătoarea din Moldova Anastasia Nichita a câștigat turneul internațional Zagreb Open
Full Article 2 minutes read

Luptătoarea din Moldova Anastasia Nichita a câștigat turneul internațional Zagreb Open

Luptătoarea Anastasia Nichita a câștigat turneul internațional Zagreb Open. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, pe 4 februarie. 

Anastasia Nichita, eleva lui Tudor Cîrlan, a obținut patru victorii în categoria de greutate 59 kg, cu azera Alyona Kolesnik, japoneza Yui Sakano și reprezentantele Ungariei, Viktoria Borsos și Nikolett Szabo.

Reprezentanții Comitetului mai adaugă că Irina Rîngaci (68 kg) și Alexandrin Guțu (77 kg) au cucerit medalia de argint.

***

Amintim că pe 31 martie 2022, luptătoarea Anastasia Nichita a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

În iulie 2022, Anastasia Nichita a câștigat turneul internațional Poland Open, un turneu de tenis care s-a desfășurat la Varșovia, Polonia.

În septembrie 2022, Anastasia Nichita a cucerit titlul de campioană mondială seniori la competiția de la Belgrad. Moldoveanca a învins-o în finala categoriei de până la 59 de kilograme pe reprezentanta Norvegiei, Grace Bullen.

Tot în septembrie, Guvernul Republicii Moldova anunța că luptătoarele Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan vor fi premiate pentru rezultate înregistrate la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad. Se menționa că pentru medalia de aur, Anastasia Nichita va primi 225 mii de lei.

În noiembrie 2022, luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita a încheiat anul în rol de lider al clasamentului mondial în categoria de greutate de 59 de kilograme. Pentru că şi-a păstrat primul loc în top, Nichita şi-a asigurat un premiu de 5 mii de dolari.

În decembrie 2022, luptătoarea Anastasia Nichita și canoistul Serghei Tarnovschi au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2022 de către Ministerul Educației și Cercetării.

Tot în decembrie, Anastasia Nichita s-a ales cu o distincție de stat din partea președintei Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: