Mai multe regiuni din Grecia, în flăcări: MAEIE face apel la moldoveni să evite călătoriile în zonele afectate
Full Article 2 minutes read

Mai multe regiuni din Grecia, în flăcări: MAEIE face apel la moldoveni să evite călătoriile în zonele afectate

În contextul incendiilor de vegetație din Grecia, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a publicat un comunicat în care îndeamnă moldovenii să evite deplasările în zonele afectate de calamitățile naturale. Totodată, MAEIE a precizat că niciun cetățean al Republicii Moldova nu a avut de suferit de pe urma incendiilor de vegetație.

Ministerul de Externe de la Chișinău a informat că, în prezent, regiunile grecești Viotia, Rhodope, insula Evia și orașul Alexandroupolis se confruntă cu incendii de vegetație.

În acest context, MAEIE subliniază că niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena. În context, recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în acele zone, să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică”, se arată în mesajul instituției.

MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena menține permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări.

Cetățenii ne pot contacta la următoarele numere de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Atena: +30 699 793 9458, +30 697 63 08 513 sau via email: [email protected], precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, email: [email protected].

Precizăm că incendiile de vegetație din Grecia au început în luna iulie. Una dintre cele mai afectate este insula Rodos. În mijlocul unui val de căldură, un incendiu, declanșat pe 18 iulie și întețit de vânturi puternice, devastase în zece zile aproape 17.770 de hectare în sudul.

Pe 22 august, în cadrul vizitei la Atena, președinta Maia Sandu i-a spus premierul elen că Moldova este gata, în următoarele zile, să detașeze 56 de pompieri ca să ajute la stingerea incendiilor devastatoare cu care se confruntă Grecia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: