Mai mulți polițiști pe străzi: Noul ministru al Afacerilor Interne cere intensificarea patrulărilor
Full Article 2 minutes read

Mai mulți polițiști pe străzi: Noul ministru al Afacerilor Interne cere intensificarea patrulărilor

Noul ministru al Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, a prezentat, într-o conferință publică, pe 20 iulie, prioritățile cu care a venit la cârma instituției și măsurile pe care le va întreprinde în calitate de șef al MAI. Oficialul a declarat public toleranță zero față de corupție și a dat asigurări – va aloca toate mijloacele necesare pentru ca corupția din sistem să dispară, iar cei vinovați să fie trași la răspundere.  

Astfel, Efros anunță că își propune să pună în aplicare în calitate de ministru de Interne trei priorități: scăderea timpului de intervenție la evenimente și incidente până la 15 minute; creșterea încrederii cetățenilor în sistemul afacerilor interne – ghidată de trei principii: ordine, disciplină și coordonare; precum și alinierea activității MAI la obiectivul național „Moldova Europeană”.

Printre acțiunile cu „efect imediat”, Efros a anunțat reluarea campaniei „Nopțile Albe” și lansarea campaniei „Stop Turația la Motoare”, menite să disciplineze participanții în traficul rutier. Totodată, Efros a dispus intensificarea patrulelor în zonele de odihnă, de agrement și în zonele rezidențiale, în mod special în zilele de odihnă.

„Prioritățile mandatului meu au fost clar trasate de prim-ministru. (…) Aceste măsuri, completate cu mai multă transparență și comunicare, ne vor ajuta să îmbunătățim prestigiul ministerului, să creștem încrederea pe care cetățenii ne-o acordă, contribuind totodată la formarea rezilienței față de dezinformare, față de insinuările negative și dezbinare”, a declarat Adrian Efros.

Amintim că, în debutul ședinței Cabinetului de miniștri din 19 iulie, premierul Dorin Recean a enumerat sarcinile noilor miniștri și le-a cerut să prezinte, în cel mult zece zile, prioritățile cu care au venit la cârma Ministerului de Interne, Infrastructurii și Educației.

Adrian Efros a fost numit ministru al Afacerilor Interne pe data de 17 iulie, după ce predecesoarea sa, Ana Revenco, a demisionat din funcție, alături de alți doi miniștri – Anatolie Topală și Lilia Dabija. Vezi cine este noul șef al MAI și cu ce avere a venit în funcție AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: