Maia Sandu a avut „o discuție” cu Codruț după ce l-a mușcat pe președintele Austriei: „A fost supărat pe mine câteva zile, dar acum e bine”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu a avut „o discuție” cu Codruț după ce l-a mușcat pe președintele Austriei: „A fost supărat pe mine câteva zile, dar acum e bine”

Maia Sandu a comentat incidentul din curtea Președinției de la Chișinău, când câinele său Codruț l-a mușcat pe președintele Austriei Alexander van der Bellen. Președinta a explicat că Codruț l-a mușcat pe liderul de la Viena pentru că era foarte agitat din cauza numărului mare de persoane în jurul său. 

În cadrul ediției din 17 decembrie a emisiunii „În profunzime”, de la Pro TV, a relatat că patrupedul său a fost prezent la Președinție, în timp ce președinții Austriei și Sloveniei se aflau în vizită, întrucât liderul de la Viena știa de existența lui Codruț și vroia să-l cunoască. Șefa statului a precizat că Codruț era agitat de numărul mare de persoane din jurul său, de aceia, când van der Bellen s-a apropiat de el să-l mângâie, l-a mușcat.

Am avut o discuție cu Codruț. Cred că e și vina mea. Pentru că a fost prea multă lume acolo și el n-a fost pregătit pentru un asemenea eveniment. Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru. Dar trebuie să știți că a primit un cadou de la președintele Austriei și președintele Austriei nu s-a supărat pe el. El are acasă un cățel și, respectiv, e mare iubitor de animale. Codruț a fost supărat pe mine câteva zile, dar acum e totul bine. (…) Altă dată trebuie să fim noi mai atenți cum organizăm lucrurile”, a precizat președinta.

***

Precizăm că incidentul a avut loc pe 16 noiembrie, în timp ce Maia Sandu, împreună cu președintele Austriei Alexander van der Bellen și cea a Sloveniei Natasa Pirc Musara, aflați în vizită la Chișinău, se plimbau în curtea Președinției. Acolo se afla Codruț, membri ai administrației prezidențiale și a delegațiilor străine. La un moment dat, der Bellen s-a apropiat de animăluț pentru a-l mângâia, însă, când președintele austriac a întis mâna pentru a o face, Codruț l-a mușcat. Ulterior, în cadrul întrevederilor cu Igor Grosu și Dorin Recean, der Bellen a fost obsevat cu mâna bandajată. Detalii – AICI.

Incidentul a fost relatat de unele dintre cele mai celebre redacții de presă – Reuters și Politico. Subiectul a ajuns și în presa din Austria, Rusia, Ucraina, România, Belarus și chiar Turcia și Indonezia. Detalii – AICI.

O zi mai târziu, pe 17 noiembrie, președintele Austriei a comentat incidentul. Liderul de la Viena a declarat că este „un mare iubitor de câini” și că a înțeles că Codruț era nervos din cauza numărului mare de persoane din jurul său. Acesta i-a transmis președintei Sandu un ursuțel de pluș pentru Codruț. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: