Miliardarul rus Petr Aven, cel care se plângea de sancțiunile occidentale, va putea din nou să aibă o menajeră
Full Article 2 minutes read

Miliardarul rus Petr Aven, cel care se plângea de sancțiunile occidentale, va putea din nou să aibă o menajeră

Miliardarul rus, fostul președinte al Consiliului de directori ai Afla-Bank, Petr Aven își va putea permite din nou serviciile unei menajere. Un tribunal din Londra i-a permis, lui Aven, care a căzut sub sancțiuni occidentale, să plătească cheltuieli de urgență folosind conturile înghețate.

Cheltuielile sale lunare sunt de aproximativ 140 de mii de lire sterline pe lună, potrivit Radio Svoboda.  Aven, care are și cetățenie letonă, a fost sancționat din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, a contestat decizia în instanță.

În mai, Bloomberg a raportat că Aven a fost suspectat de încălcarea regimului de sancțiuni. La o ședință a tribunalului din Londra, reprezentanții miliardarului au susținut că soția lui i-a plătit cheltuielile. Potrivit sursei agenției, majoritatea cheltuielilor sunt legate de plata pentru protecția și asigurarea colecției de artă rusă, care este estimată la 300 de milioane de lire sterline.

Amintim că Petr Aven s-a plâns într-un interviu pentru Financial Times că nu știe cum să trăiască mai departe, după ce a fost inclus în lista persoanelor sancționate în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Voi putea să angajez un om de serviciu sau șofer? Eu nu conduc mașina… Poate va conduce fiica mea vitregă. Nu știm cum să supraviețuim”, a declarat miliardarul rus pentru Financial Times.

Omul de afaceri, în vârstă de 67 de ani, locuiește împreună cu soția și fiica de 8 ani în centrul Londrei. Potrivit FT, pe lângă apartamentul situat în cartierul select din St. James, acesta deține o casă „plină cu obiecte de artă”, în suburbia orașului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: