Ministerul Apărării reacționează după ce o blindată din Bălți a fost marcată cu „Z”. Însemnul a fost șters
Full Article 2 minutes read

Ministerul Apărării reacționează după ce o blindată din Bălți a fost marcată cu „Z”. Însemnul a fost șters

Însemnul „Z” a fost înlăturat de pe blindata din Bălți. Informația a fost confirmată pe 14 aprilie de Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării confirmă că persoane necunoscute au vandalizat, în această noapte, blindata de pe postamentul aflat în fața Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova” , care este un monument dedicat eroilor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

La fața locului, de urgență, au fost solicitați reprezentanții Inspectoratului de Poliție din municipiul Bălți pentru a investiga cazul.

Urmele de vandalizare au fost înlăturate în scurt timp.

Ministerul Apărării condamnă orice acțiuni de vandalizare, inclusiv cele cu utilizarea simbolurilor interzise, în contextul acțiunilor de agresiune militară”, se arată în declarația instituției.

Amintim că poliția a inițiat o anchetă. Potrivit primelor informații, însemnul „Z” a fost aplicat noaptea, după ora 1:00 și depistat dimineața, la ora 6:30.

Ministerul Apărării reacționează după ce o blindată din Bălți a fost marcată cu „Z”. Însemnul a fost șters

nordnews.md

Litera „Z” de culoare albă a devenit de curând un simbol al războiului împotriva Ucrainei. Acesta a fost surprins pe pancartele și tricourile protestatarilor pro-ruși de extremă dreaptă, pe tancurile și vehiculele militare rusești, dar și pe tricourile unor sportivi.

Potrivit unui proiect de lege inițiat de Partidul Acțiune și Solidaritate, în R. Moldova se vor interzice simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Printre acestea se numără și panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca și panglica „Sfântului Gheorghe”, dar și literele „Z”, „V” etc.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: