Moldova ar putea exporta ulei vegetal și importa îngrășăminte din India. Bolea s-a întâlnit la New Delhi cu ministrul Comerțului și cel al Agriculturii
Full Article 2 minutes read

Moldova ar putea exporta ulei vegetal și importa îngrășăminte din India. Bolea s-a întâlnit la New Delhi cu ministrul Comerțului și cel al Agriculturii

Republica Moldova și India vor semna un Memorandum de Înțelegere în domeniul agriculturii. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Agriculturii și industriei Alimentare, pe 1 august. Instituția a precizat că ministrul Vladimir Bolea, care efectuează o vizită la New Delhi, a exprimat interesul Republicii Moldova pentru a efectua exportul de uleiuri vegetale în India și pentru importul de îngrășăminte și pesticide – din India. 

Potrivit reprezentanților Ministerului, viceprim-ministrul Vladimir Bolea a avut o întâlnire la New Delhi cu ministrul de stat al agriculturii și bunăstării fermierilor din India Sushri Shobha Karandlaje.

Oficialii au subliniat potențialul de creștere a comerțului bilateral cu mărfuri agricole și de consolidare a cooperării în agricultură prin schimbul de cunoștințe și tehnologie. În context, ei au agreat inițierea și semnarea unui Memorandum de Înțelegere între state în domeniul agriculturii, pentru dezvoltarea unui mecanism instituțional de cooperare.

Partea indusă a propus ca Guvernul moldovenesc să trimită propuneri de cooperare și în domeniul dezvoltării tehnologice”, au menționat reprezentanții Ministerului.

Se precizează că Vladimir Bolea a exprimat interesul Republicii Moldova pentru a efectua exportul de uleiuri vegetale în India și pentru importul de îngrășăminte și pesticide din India. Oficialul a informat că Moldova este candidată pentru a deveni stat membru al UE și s-a angajat să respecte standardele UE și „prin urmare, produsele noastre sunt sigure pentru consum”.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut o întrevedere și cu ministrul Comerțului și Industriei al Indiei Shri Piyush Goyal.

Oficialii au exprimat voinţa și aspirațiile politice comune de amplificare a dialogului bilateral. Miniștrii au discutat modalităţile concrete pentru stimularea schimburilor comerciale bilaterale, precum și modalitățile de valorificare a oportunităţilor oferite de piaţa indiană pentru Republica Moldova. Oficialul indus a menționat că va oferi tot sprijinul necesar creșterii cooperării economice dintre țările noastre”, susțin reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Vicepremierul Vladimir Bolea se va afla în India până pe 2 august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: