„Moldovenii nu se tem de muncă“. Maia Sandu vrea crearea unei „agriculturi europene” în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

„Moldovenii nu se tem de muncă“. Maia Sandu vrea crearea unei „agriculturi europene” în Republica Moldova

Președinta Maia Sandu a participat pe 14 septembrie la o ședință extinsă cu cei mai mari angajatori și contribuabili din segmentul agroindustrial, scrie Moldpres. Șefa statului a spus că autoritățile vor susține agricultorii „corecți, care plătesc impozite”. Iar până în 2030, potrivit Maiei Sandu, statul își propune să creeze „o agricultură europeană în țara noastră”, care va fi „performantă și cu produse de calitate”. 

Potrivit sursei, Maia Sandu a specificat că, în pofida tuturor problemelor, în țara noastră se poate face agricultură performantă.

„Putem ajuta agricultorii să fie competitivi și să câștige mai mult. Este necesar să îmbunătățim modul în care facem agricultură și să livrăm produsele noastre pe piața externă. Ne propunem să folosim toate oportunitățile. Provocările sunt mari, de aceea vom continua să susținem fermierii și agricultorii corecți, care plătesc impozite. Ne dorim ca până în anul 2030 să aducem UE acasă, să creăm o agricultură europeană în țara noastră. Moldovenii nu se tem de muncă, de aceea ne propunem să dezvoltăm o agricultură performantă, cu produse de calitate”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea a declarat că agricultura este și va fi cea mai importantă verigă economică a țării.

„Ramura se confruntă cu mai multe probleme precum: deficitul forței de muncă, veniturile mici ale agricultorilor, productivitate joasă și îndatorarea. Mult au de suferit agricultorii din sudul țării din cauza secetei. Astăzi vom discuta despre aceste probleme și eventuale soluții. Este necesar să ne reorientăm modul de producere a materiei prime și să preluăm modelele altor țări. Totodată, vom elabora un program de dezvoltare bazat pe politica comună europeană”, a menționat Bolea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: