„Nu e membră a Guvernului și nici în atenția noastră”: Cum a comentat Executivul vizita „neanunțată” a Evgheniei Guțul la Bruxelles
Full Article 2 minutes read

„Nu e membră a Guvernului și nici în atenția noastră”: Cum a comentat Executivul vizita „neanunțată” a Evgheniei Guțul la Bruxelles

Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacție, după ce bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a acuzat Chișinăul că ar încălca drepturile cetățenilor din autonomie, în cadrul recentei vizite întreprinse la Bruxelles. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a respins acuzațiile pe 21 decembrie. Potrivit lui, vizita guvernatoarei în Belgia a fost una privată.

„Vreau să reamintesc că doamna Guțul nu este membră a Cabinetului de miniștri la etapa actuală, respectiv noi respingem acuzațiile lansate în adresa Guvernului. Este clar că autoritățile continuă prin munca lor la dezvoltarea localităților, indiferent dacă sunt la Comrat, Vulcănești, Congaz sau oricare altă localitate din regiune. (…) O vizită privată a reprezentantei pe care ați menționat-o nu este pe agenda de activități și în atenția noastră, la această etapă, dar respingem declarațiile – Chișinăul este aproape de cetățenii fiecărei localități și vom lucra îndeaproape cu oamenii din regiune și din întreaga țară”, a declarat Daniel Vodă.

Precizăm că bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a efectuat recent o vizită la Bruxelles. Deplasarea nu a fost anunțată în prealabil de către Executivul de la Comrat. Ulterior, s-a dovedit că nu a fost vorba despre o vizită oficială, ci despre o conferință de presă cu întrebări comode de la „jurnaliști” ai căror identitate nu a fost făcută publică nici măcar de Guțul. Guțul a refuzat să răspundă la întrebările despre Ilan Șor sau războiul pornit de Rusia în Ucraina, la conferința pe care a organizat-o, și a dat o replică evazivă în ceea ce privește aderarea Moldovei la UE. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: