„Nu feciorul meu cheltuie câte 60 mln lei timp de două luni”. Nichiforciuc, replică pentru comuniști, după ce a fost acuzat de corupere politică
Full Article 3 minutes read

„Nu feciorul meu cheltuie câte 60 mln lei timp de două luni”. Nichiforciuc, replică pentru comuniști, după ce a fost acuzat de corupere politică

Liderul Mișcării „Respect Moldova”, Eugeniu Nichiforciuc, a venit cu o reacție, după ce Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) l-a acuzat pe 24 octombrie că ar fi încercat să o corupă pe regretata deputată comunistă Elena Bodnarenco. Nichiforciuc neagă acuzațiile care i se aduc și le recomandă comuniștilor să se „uite în oglindă”, înainte să „răspândească minciuni” despre el.

PCRM a comentat public, pe 24 octombrie, aderarea fostului deputat comunist Veaceslav Nigai la formațiunea politică condusă de Nichiforciuc. Comuniștii au criticat decizia, numindu-l „trădător” pe Nigai. Mai mult, ei susțin că Veaceslav Nigai ar fi trebuit să știe că pleacă în partidul lui Eugeniu Nichiforciuc – nume de care ar fi legate „mai multe scandaluri și fapte foarte murdare”. Mai mult, PCRM susține că Nichiforciuc ar fi încercat să o corupă în 2016 pe fosta deputată comunistă Elena Bodnarenco, răpusă în 2022 din cauza unei boli incurabile. Detalii – AICI.

Contactat pentru o reacție, Nichiforciuc a declarat pentru NM că figurează într-un singur dosar penal, inițiat pe depozițiile președintelui PCRM, Vladimir Voronin, „nu a altcuiva”.

„În alte dosare eu nu figurez. Mai mult ca atât, când ei vorbesc de problemele unor persoane, nu la mine în garaj au fost găsite mașini de 70 de milioane de lei și nu la familia mea. Nu feciorul meu cheltuie câte 60 de milioane de lei de pe cardul bancar timp de două luni. Mai mult ca atât, nu eu am participat la protestele organizate de Partidul „ȘOR” și nu membrii Partidului „Respect Moldova”. Întrebați-i pe comuniști cât costă participarea la aceste proteste, dezicerea de bloc în favoarea parteneriatului cu Partidul „ȘOR”. Toate acestea nu le-am făcut eu și se referă cu totul la altă familie, nu la a mea. Și atunci când aceste persoane au tupeul să vorbească minciuni despre mine, să se uite în oglindă, la copiii lor, la acțiunile pe care le-au făcut” – a declarat Eugeniu Nichiforciuc pentru NM.

Politicianul a negat, așadar, acuzațiile care i se aduc. Mai mult, el l-a lăudat pe fostul comunist Veaceslav Nigai pentru decizia de a adera la partidul său.

„A făcut un pas curajos, a venit într-o formațiune în care deciziile se iau în comun, în care luptăm pentru Republica Moldova, pentru statalitate, pentru valorile noastre tradiționale. Acestea sunt lucrurile care ne unesc. D-lui nu a fost și niciodată nu va fi o unealtă în mâinile cuiva și nu va face interesul oligarhilor fugari”, a mai menționat Nichiforciuc.

Amintim că Veaceslav Nigai a anunțat pe 23 octombrie că a aderat la „Respect Moldova”, după ce a părăsit recent Partidul Comuniștilor (PCRM) și fracțiunea parlamentară Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Eugeniu Nichiforciuc a declarat că prin aderarea lui Nigai formațiunea face un „pas important către o politică mai responsabilă și deschisă”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: