Putin amenință Occidentul cu războiul nuclear, după declarația lui Macron: „Avem arme cu care să distrugem ținte pe teritoriul lor”
Full Article 2 minutes read

Putin amenință Occidentul cu războiul nuclear, după declarația lui Macron: „Avem arme cu care să distrugem ținte pe teritoriul lor”

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a amenințat să atace țările occidentale cu arme nucleare, după declarația lui Emmanuel Macron despre posibilitatea de a trimite trupe terestre în Ucraina, care se confruntă cu agresiunea militară rusă. Amenințarea a fost lansată pe 29 februarie în cadrul adresării către Adunarea Federală a Rusiei.

Occidentul a provocat conflictele din Ucraina, Orientul Mijloc și alte regiuni ale lumii.Și continuă să mintă fără nerușinare: Rusia, chipurile, se pregătește să atace Europa. Dar noi înțelegem că debitează, pur și simpul prostii. În același timp, ei înșiși aleg ținte pentru lovituri pe teritoriul nostru, aleg cele mai bune metode, în opinia lor, de înfrângere. S-a vorbit despre posibilitatea trimiterii de contingente militare NATO în Ucraina. Ne amintim de soarta celor care și-au trimis cândva contingentele pe teritoriul țării noastre. Acum, însă consecințele pentru posibilii intervenționiști vor fi mult mai tragice. La urma urmei trebuie să înțeleagă că și noi avem arme – și știu de despre asta, doar ce am menționat – cu care să distrugem ținte de pe teritoriul lor”, a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin a adăugat că trimiterea militarilor occidentali în Ucraina riscă să declanșeze „un conflict cu utilizarea armelor nuclere și, prin urmare, cu distrugerea civilizației”.

Precizăm că, pe 26 februarie, în urma unei reuniuni a liderilor europeni de la Paris, președintele Franței Emmanuel Macron a declarat că posibilitatea de a trimite trupe terestre occidentale în Ucraina pentru a înfrânge Rusia „nu trebuie exclusă”. Ulterior, ministrul francez de Externe, Stephane Sejournet, a explicat că țările occidentale pot trimite trupe în Ucraina fără a „trece pragul războiului”.

Declarația lui Macron a fost criticată practic de toate țările-membre NATO, în afară de Estonia.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: