O angajată MAI, demisă pentru că ar fi furat haine și accesorii dintr-un mall din România
Full Article 3 minutes read

O angajată MAI, demisă pentru că ar fi furat haine și accesorii dintr-un mall din România

Angajata Inspectoratului General pentru Migrație (IGM), care ar fi fost prinsă că fura articole vestimentare dintr-un centru comercial din Iași, România, și-a depus demisia din funcție. Informația a fost confirmată de IGP, care precizează că a acceptat solicitarea privind încetarea raportului de serviciu prin demisie a angajatei pe 27 septembrie.

„Inspectoratul General pentru Migrație comunică lipsa unor sesizări din partea autorităților române privind informațiile apărute în spațiul public, privitor la pretinsele acțiuni de furt ale funcționarul public cu statut special. Urmare, informăm că la 27.09.2023 a fost acceptată solicitarea privind încetarea raportului de serviciu prin demisie a angajatei”, anunță IGM.

Potrivit crime-moldova.com, totul s-ar fi petrecut în vara anului 2020. Angajata MAI ar fi fost prinsă atunci de paznicul centrului comercial, în timp ce fura dintr-un magazin cu haine de brand. Se întâmpla, conform sursei citate, chiar a doua zi după ce tânăra a primit legitimația.

Sursa citată precizează că, prinsă în flagrant, paznicii au sesizat poliția, care au reținut-o pe tânără. Asupra acesteia ar fi fost găsite mai multe haine: bluze, tricouri,  șosete. La tânără a fost descoperit și un dispozitiv special pentru supraveghere video. Atunci ea le-a declarat oamenilor legii că este polițistă din Chișinău și că se afla într-o misiune specială la Iași. Ea a precizat că urmărea șoferii din Republica Moldova care aduc oamenii să-și perfecteze acte românești.

Potrivit unei ordonanțe semnate de Alina Barna, procuror pe lângă Parchetul Judecătoriei Iași, tânăra din Moldova nu a prezentat nici un document care să confirme că era în misiune la Iași și nici nu a prezentat legitimația că este angajată a MAI.

În octombrie 2022, procurorul ieșean a decis scoaterea de sub urmărire penală a moldovencei. Motivul a fost că aceasta nu a mai dat curs citațiilor, paguba a fost restituită după ce a fost reținută, iar infracțiunea este una ușoară.

Tânăra are gradul de subofițer și este angajată în calitate de conducător auto în cadrul Inspectoratului General pentru Migrație, începând cu data de 27 iulie 2020.

Jurnaliștii crime-moldova.com au contactat-o pe tânără telefonic. Inițial, ea a declarat pentru sursa citată că nu cunoaște despre dosarul din Iași, iar apoi, după o scurtă tăcere, a spus că ea nu este angajata MAI cercetată în dosar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: