„O să-i convingem”. Alaiba anunță că delegația companiei avia „Eurowings” va ajunge astăzi în Moldova
Full Article 2 minutes read

„O să-i convingem”. Alaiba anunță că delegația companiei avia „Eurowings” va ajunge astăzi în Moldova

O delegație a „Eurowings”, operatorul german low-cost pe care autoritățile moldovenești vor să-l aducă pe piața avia din Moldova, va veni astăzi în țara nostră. Informația a fost confirmată de ministrul Economiei Dumitru Alaiba. Reprezentanții companiei ar fi trebuit să vină în Moldova în urmă cu circa două săptămâni, însă, potrivit ministrului, acest lucru nu a fost posibil, din cauza insuficienței de curse avia.

Vă amintiți cum două săptămâni în urmă anunțam că vine Eurowings (low-cost german, parte a Lufthansa Group). Din păcate, atunci au fost întorși din drum. Ironic (foarte ironic) din cauza deficitului de zboruri. S-au întors oamenii din drum. Azi îi primim, totuși, în ospeție, pe cei de la Eurowings și o să-i convingem. Situația cu zborurile deja se îmbunătățește, dar mai avem nevoie de cel puțin câteva destinații”, a spus acesta.

Precizăm că, pe 26 august, Dumitru Alaiba a declarat recent că reprezentanții „Eurowings” ar putea întreprinde o vizită în țara noastră în acea săptămână.

***

Anterior, prim-ministrul Dorin Recean a declarat că lucrează intensiv pentru a atrage mai multe companii aeriene internaționale și regionale în Moldova, inclusiv LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir.

În ultima lună, mai multe companii aeriene și-au anunțat intrarea pe piața moldovenească.

Astfel, compania grecească Aegean Airlines a anunțat lansarea cursei Chișinău-Atena. Zborurile, care vor fi operate de două ori pe săptămână, vor începe pe 2 noiembrie. Tarifele pentru un zbor tur-retur încep de la 100 de euro.

Și Air Baltic și-a anunțat, recent, intrarea pe piața moldovenească. Aceasta va lansa cursa avia Chișinău-Riga. Zborurile pe această rută vor începe din mai 2024.

Iar Compania azeră Azal va începe zborurile pe ruta Chișinău – Baku deja din 15 septembrie. Cursa va fi operată de două ori pe săptămână, iar prețul biletelor va fi de peste 300 de euro pentru o călătorie tur-retur.

Anterior, autoritățile au anunțat că, din 29 octombrie curent, compania israeliană Israir va începe să zboruri pe ruta Chișinău-Tel Aviv. Deocamdată, însă, niciun bilet nu este pus în vânzare pe site-ul companiei aeriene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: