Obțineau datele cardului și le furau banii. Ce pedeapsă au primit doi tineri care și-au făcut „business” pe rețelele sociale
Full Article 2 minutes read

Obțineau datele cardului și le furau banii. Ce pedeapsă au primit doi tineri care și-au făcut „business” pe rețelele sociale

Doi tineri de 23 și, respectiv, 24 de ani au fost găsiți vinovați de comiterea a trei episoade de estorcarea a banilor, prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, cei doi au fost condamnați la 4 ani și 6 luni de pușcărie. Informația a fost confirmată de Procuratura Generală (PG), într-un comunicat din 22 ianuarie.

Primul episod de escrocherie a avut loc pe 21 ianuarie 2023. Inculpații au folosit un cont de Facebook fals cu datele personale ale vecinei victimei și, prin intermediul aplicației Messenger, au determinat-o pe aceasta să le transmită datele cardului bancar și a codurilor de unică folosință, sub pretextul primirii un transfer bancar de peste hotare. Ulterior, obținând de la victimă datele cardului bancar, prin efectuarea tranzacțiilor P2P, au extras de pe contul ultimei suma de 3 000 lei.

A doua zi, inculpații au pus în aplicare aceeași schemă infracțională și, prin efectuarea a 3 tranzacții „Cash by cod”, au extras de pe contul unei alte victime, suma de 6 860 lei. Iar peste încă 3 zile, au sustras 3 900 lei de la o altă persoană.

Pe 18 ianuarie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, i-a recunoscut vinovați de escrocherie pe cei doi tineri. Respectiv, aceștia au fost condamnați la 4 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. De asemenea, aceștia au fost privați de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare și a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen 3 ani.

Inculpații și-au recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: