Organizatorii „Gustar” contrazic autoritățile: Nu am fost informați despre interdicția față de Goran Bregovic
Full Article 2 minutes read

Organizatorii „Gustar” contrazic autoritățile: Nu am fost informați despre interdicția față de Goran Bregovic

Organizatorii festivalului „Gustar” neagă spusele ministrului de Interne și ale Poliției de Frontieră, potrivit cărora ar fi fost informați din timp despre interdicția aplicată lui Goran Bregovic de intrare în Republica Moldova. Declarația a fost făcută pentru NM de către o sursă care a insistat să-și păstreze anonimatul.

Ministrul de Interne Adrian Efros a comentat după ședința Guvernului pentru ProTV interdicția interpretului sîrb Groan Bregovic de a intra în Moldova. Acesta a reiterat versiunea Poliției de Frontieră, potrivit căreia interdicția a fost adusă la cunoștința organizatorilor.

Eu nu cunosc dacă d-lui cunoștea (Goran Bregovic – n. r.), dar Ministerul Afacerilor Interne a comunicat cu organizatorii inițial organizării acestui eveniment”, a declarat acesta.

Pe de altă parte, declarația este contrazisă de către organizatori. Contactat de NM, unul dintre aceștia a declarat că nu este adevărat.

Documente oficiale sau notificări privind interdicția de intrare în țară nu au fost prezentate organizatorului sau artistului”,  a declarat sursa pentru NM.

Acesta a adăugat că niciun spectator nu a cerut returnarea banilor pentru bilet, în urma veștii că Bregovic nu va urca pe scena festivalului.

Pe 20 august, organizatorii festivalului Gustar, care a avut loc la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, au anunțat că trupa Goran Bregović nu va fi prezentă la eveniment, dat fiind faptul că „nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova”. Organizatorii festivalului au publicat o reacție a muzicianului. El și-a cerut scuze că nu a putut cânta pe 20 august la festival și a spus că se va asigura ca spectacolele lui din Moldova „data viitoare să nu întâmpine niciun obstacol”. 

Poliția de Frontieră a declarat că Goran Bregović are interdicție de a intra în Moldova, începând cu 2022. Instituția a adăugat că organizatorii evenimentului de la Orheiul Vechi au fost informați din timp despre interdicția aplicată artistului.

***

Meduza a scris că în 2015, toate concertele din Ucraina ale lui Goran Bregović au fost anulate pe motiv că a evoluat în Crimeea, peninsulă din Ucraina anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. La evenimentul din Crimea, el a spus că nu este îngrijorat de posibilitatea de a-i fi anulate concertele din cauza vizitei sale în peninsulă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: