Organizatorul concertului Bi-2, despre spectatorul rănit de o dronă: „La evenimentele ulterioare, siguranței spectatorilor li se va acorda aceeași atenție deosebită”
Full Article 3 minutes read

Organizatorul concertului Bi-2, despre spectatorul rănit de o dronă: „La evenimentele ulterioare, siguranței spectatorilor li se va acorda aceeași atenție deosebită”

Organizatorul concertului din 10 martie – Suhih Prod. a comentat incidentul cu drona, în urma căruia un bărbat a fost rănit. Compania susține că victima nu a suferit un traumatism grav și că momentan bărbatul nu este în Republica Moldova. Înregistrarea video a fost predată poliției.

Suhih prod., organizatorul concertului Bi-2 din 10 martie, susține că drona care a rănit un spectator era controlată de un profesionist. Înregistrarea video cu cele întâmplate a fost predată poliției. Incidentul ar fi fost provocat, potrivit organizatorului, de o persoană care a atins aparatul de zbor cu mâna, ceea ce a provocat căderea acestuia.

„Oamenii legii au solicitat organizatorului filmări video ale incidentului cu drona, care a fost controlată de un profesionist de talie mondială. Organizatorul a predat imediat filmarea solicitată pentru a identifica persoana care a atins drona cu mâna, ceea ce a dus la căderea acesteia – drept urmare, drona a lovit un spectator din apropiere. Agenții de paza au scos imediat persoana din mulțime pentru a-i acorda primul ajutor de către o echipă de medici calificați care au fost angajați de organizator și au fost de gardă la concert”, se arată într-un comunicat publicat pe 13 martie.

Compania dă asigurări că victima nu a suferit răni grave și că a beneficiat de asistență medicală.

„Bărbatul nu a fost diagnosticat cu traumatism grav. A primit asistența necesară și a părăsit în siguranță evenimentul. Spectatorul este în prezent plecat din țară. Organizatorul concertului va continua să țină legătura cu el. La evenimentele ulterioare, siguranței și confortului spectatorilor li se va acorda aceeași atenție deosebită, iar în acest sens vor servi atât standardele locale, cât și normele internaționale”, au conchis organizatorii.

Amintim că un bărbat de circa 50 de ani a fost rănit, după ce i-a căzut peste față o dronă pe care era montată o cameră de filmat. Persoanele care au observat incidentul au cerut artiștilor ruși să oprească concertul, însă se pare că solistul nu a înțeles ce s-a întâmplat.

Contactată de NM, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP, a precizat că a fost inițiat un dosar penal.

„Avem înregistrat un astfel de caz. Victima este un bărbat de circa 50 de ani. A fost inițiat un dosar penal pentru provocarea leziunilor corporale, dar așteptăm expertiza medicilor. Ulterior, dosarul va fi expediat la Procuratură“, a precizat Fetco pentru NM.

Este al doilea incident în care un spectator venit la concertele de la Arena Chișinău are de suferit. În timpul concertului Ocean Elzy din 24 februarie, un bărbat a căzut de la înălțimea de 2,5 metri. Administratorul Chișinău Arena spunea că accidentul s-a produs după ce a cedat balustrada unei tribune.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: