Partidul PRO Moldova cere demisia a trei miniștri din Guvernul Gavrilița. Au pregătit o moțiune simplă
Full Article 2 minutes read

Partidul PRO Moldova cere demisia a trei miniștri din Guvernul Gavrilița. Au pregătit o moțiune simplă

Partidul politic PRO Moldova cere demisia ministrului finanțelor Dumitru Budianschi, ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel Gherciu și ministrului Economiei Sergiu Gaibu. Reprezentanții formațiunii vor depune, pe 30 mai, la secretariatul Parlamentului  o moțiune simplă împotriva activității acestora.

Președintele interimar al formațiunii Boris Foca a declarat într-un briefing că această moțiune „este un semnal de alarmă în privința direcției greșite spre care este orientată Republica Moldova”.

„După 9 luni de la învestirea Guvernului Gavrilița, PRO-Moldova constată cu îngrijorare că anul 2022 este pe cale să devină anul eșecului economic din cauza politicilor de supraimpozitare, supra îndatorare și tăiere de investiții. Suntem martorii decepției cetățenilor. Acele vremuri bune promise cetățenilor au devenit vorbe goale. Nimic nu progresează în economia moldovenească. R. Moldova este mediul din care fug investitorii”, a declarat Foca.

Partidul Politic PRO Molodova și-a început activitatea în februarie 2020, după ce un grup de deputați în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova și vor crea un grup parlamentar propriu.

Pe 29 octombrie 2021, Andrian Candu a anunțat că s-a retras din funcția de președinte al formațiunii. Președintele interimar al partidului a devenit Boris Foca.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: