PAS declară „război” partidelor pro-Kremlin, în ajun de alegeri? Grosu: Nu-i vom ataca pe cei care doresc ca Moldova să fie parte a UE
Full Article 2 minutes read

PAS declară „război” partidelor pro-Kremlin, în ajun de alegeri? Grosu: Nu-i vom ataca pe cei care doresc ca Moldova să fie parte a UE

În campania electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie, Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va lupta cu forțele politice care susțin cu adevărat eurointegrarea Republicii Moldova, ci doar cu formațiunile pro-Kremlin. Precizarea a fost făcută de liderul PAS Igor Grosu, care este și președinte al Parlamentului, în cadrul unei conferințe de presă din 10 octombrie. Policianul a îndemnat ca, după alegerile locale, partidele pro-europene să-și unească forțele și să colaboreze.

Igor Grosu a declarat că obiectivul PAS este ca localitățile din țară să aibă cât mai mulți reprezentanți pro-europeni în administrațiile publice locale.

În această campanie nu vom ataca și nu vom lupta cu partidele care, cu adevărat, doresc ca țara noastră să fie parte a Uniunii Europene. Obiectivul nostru este limpede: ne dorim ca Moldova să aibă cât mai mulți primari pro-europeni, iar în consiliile raionale să fie echipe de oameni care vor munci pentru calea europeană. Lupta noastră electorală este pentru o Moldovă europeană. Și unicii adversari ai noștri vor fi partidele pro-Kremlin și candidații care promovează o politică care să ne deturneze de la drumul nostru spre Europa”, a spus acesta.

Politicianul a făcut apel la unirea între forțele politice de orientare europeană pentru ca, după alegerile locale, acestea să lucreze împreună întru prosperitate satelor și orașelor din Moldova.

Vin cu un îndemn și către partidele pro-europene: haideți să ne unim, în loc să fim divizați! Haideți să lucrăm după alegeri în consiliile raionale împreună, să muncim pentru ca satele și orașele noastre să devină europene”, a menționat el.

În acest context, menționăm că PAS și-a asumat în această campanie electorală următoarele 5 angajamente:

– economie dezvoltată: mai multe locuri de muncă bine plătite și afaceri la nivel local;
– siguranță pentru cetățeni în satul și orașul în care locuiesc;
– investiții în infrastructura rutieră;
– de două ori mai mulți bani pentru orașe și sate;
– sprijin pentru familii: mărirea indemnizațiilor la nașterea copiilor până la 20 000 de lei.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, drintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: