Schimb de experiență între medicii din Moldova și cei din Israel: memorandumul semnat de două spitale, de la Chișinău și Haifa
Full Article 2 minutes read

Schimb de experiență între medicii din Moldova și cei din Israel: memorandumul semnat de două spitale, de la Chișinău și Haifa

Medicii spitalului din Chișinău „Timofei Moșneaga” vor prelua experiența colegilor lor de la spitalul „Rambam” din Haifa, și invers. Pe lângă aceasta, specialiștii instituțiilor medicale vor desfășura programe de instruire reciprocă în medicina tradițională și inovativă. Se va întâmpla după ce spitalul din Republica Moldova și cel din Israel au semnat un memorandum. 

Ambasada Republicii Moldova în Israel a anunțat pe 3 aprilie că spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și spitalul „Rambam” au semnat un Memorandum de Înțelegere. Documentul a fost semnat de ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel Alexandr Roitman și directorul general al Corporației Medicale „Rambam” Avi Weissman.

Memorandumul prevede un schimb de experiență dintre medicii din Israel și Republica Moldova, inclusiv programe de instruire reciprocă în medicina tradițională și inovativă.

„Odată cu semnarea Memorandumului de Înțelegere, părțile stabilesc un cadru de cooperare interinstituțională care va contribui la schimbul de experiență dintre cele două instituții medicale. (…) De asemenea, a fost convenită vizita reciprocă a delegațiilor oficiale pentru promovarea proiectelor medicale comune”, au precizat reprezentanții Ambasadei Moldovei în Israel.

Spitalul „Rambam” din Haifa este unul dintre cele mai mari centre medicale din Israel, potrivit allhospital.info. Echipa medicală Rambam include specialiști de vârf israelieni – profesori și medici, unii dintre ei fiind chiar premiați cu premiul Nobel


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: