Patriarhul Kirill, dat în căutare în Ucraina. Ce acuzații i se aduc liderului bisericii ortodoxe de la Moscova
Full Article 2 minutes read

Patriarhul Kirill, dat în căutare în Ucraina. Ce acuzații i se aduc liderului bisericii ortodoxe de la Moscova

Ministerul ucrainean de Interne l-a plasat vineri, 15 decembrie, pe patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, care este unul dintre susținătorii războiului declanșat de Kremlin în Ucraina, pe lista persoanelor date în urmărire, scrie publicația ucraineană Strana.

Un înalt reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat agenției de presă rusă RIA Novosti că anunțul Ucrainei este „un pas pe cât de previzibil, pe atât de absurd”, scrie Forbes. Potrivit sursei citate, șeful departamentului sinodal pentru relații publice și mass-media, Vladimir Legoida, a acuzat autoritățile ucrainene de nelegiuire și încercări de intimidare a credincioșilor.

Amintim că, în noiembrie, curent, Ucraina că a început urmărirea penală împotriva patriarhului Kirill, în contumacie, pentru că acesta ar fi „justificat invazia” lansată de Rusia asupra teritoriului ucrainean. Atunci autoritățile ucrainene au informat într-un comunicat că au „adunat dovezi” împotriva lui Vladimir Gundiaev, cunoscut sub numele de Kirill.

Precizăm că patriarhul Kirill, susținător al președintelui rus Vladimir Putin, a calificat războiul declanșat de Rusia împotriva Ucraina, în repetate rânduri, drept bătălie împotriva „forțelor răului”.

Ucraina, țară majoritar ortodoxă, a rupt legăturile sale cu instituțiile ortodoxe afiliate Rusiei, după declanșarea războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: