Persoana care a incendiat Comisariatul militar din Tiraspol este din Moldova. Precizările „Ministerului de Interne”
Full Article 2 minutes read

Persoana care a incendiat Comisariatul militar din Tiraspol este din Moldova. Precizările „Ministerului de Interne”

Așa zisul Minister al Afacerilor Interne din regiunea transnistreană a identificat persoana care a încercat să dea foc comisariatului militar din Tiraspol. Acesta este un locuitor din Chișinău în vârstă de 46 de ani, pe nume Alexandru.

Potrivit „oamenilor legii” din Transnistria, acesta a fost de mai multe ori în regiune la concubina sa. Anterior el a primit o sentință cu suspendare pentru huliganism și a intrat în atenția serviciilor speciale din Republica Moldova în momentul când a fost reținut pentru droguri.

În schimbul cooperării, acestuia i s-ar fi promis că nu i se va intenta dosar penal. I-a fost atribuit un curator din serviciile speciale moldovenești – un oarecare Ion, afirmă așa-numitul Minister de Interne.

„Pentru început, Alexandru a primit sarcina de a fotografia Comisariatul  din exterior, apoi din interior. Pentru fiecare sarcină el primea de la Ion câte 500-600 de lei pentru a-și alimenta mașina cu combustibil. În incendierea instituției a mai fost implicat un cunoscut din Chișinău. Pentru îndeplinirea misiunii a primit 1500 de lei”, precizează Tiraspolul.

„Ministerul de Interne” de la Tiraspol a publicat pe 23 mai un material video despre investigație. În video se arată că comisariatul militar din Tiraspol a fost incendiat la comanda unei persoane „cu legături în structurile de forță ale Moldovei”.

Bănuitul a fost reținut pe 18 mai, la Tiraspol. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare pentru fapta sa.

Chișinăul nu a comentat deocamdată acuzațiile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: