Platforma DA a înaintat o moțiune simplă repetată împotriva ministrului de Externe
Full Article 2 minutes read

Platforma DA a înaintat o moțiune simplă repetată împotriva ministrului de Externe

Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au înaintat o moțiune simplă repetată împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Un demers în acest sens a fost înaintat Biroului permanent al Parlamentului de către deputatul Alexandru Slusari, vicepreședinte al partidului, se arată într-un comunicat publicat pe 3 martie.

Deputații formațiunii cer audierea ministrului pe mai multe subiecte care ține de poziția acestuia în legătură cu evenimentele din 1992 și politica externă cu privire la integrarea europeană, La fel, cer explicații despre poziția Republicii Moldova pe plan internațional față de problema regiunii transnistrene și implicit față de conflictul de la Nistru.

De asemenea, au fost depuse demersuri privind includerea în ordinea de zi a ședinței în plen a proiectelor:
-nr 46, privind crearea Departamentul veteranilor,
-nr 19, privind eliminarea facilităților foștilor demnitari,
-nr 5, legea Magnițky,
-nr 9, privind crearea Comisiei de anchetă pe Laundromat,
-privind audierea ministrului economiei pe exercitarea Hot. 141 pe subiectul Aeroportului,
-privind audierea ministrului finanțelor pe exercitarea Hot. 143 pe subiectul furtului miliardelor.

Totodată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele PPDA, Alexandr Slusari scrie că în cadrul ultimei ședințe plenare, votarea pentru indexarea de două ori pe an a pensiilor s-ar fi produs cu grave încalcări a Regulamentului Parlamentului.

„Nu a fost respectat termenul de 10 zile pentru depunerea amendamentelor între prima și a doua lectură. Amendamentul lui Liviu Vovc, care prevede majorarea cheltuielilor bugetare, nu a fost expediat la guvern. Totodată, Comisia protecției sociale, contrar prevederilor Regulamentului, a acceptat proiectul cu indexarea mai mică a pensiilor pentru a doua lectură imediat după votarea documentului în prima lectura”, explică Slusari.

Prin urmare, fracțiunea Platforma DA cere anularea votului de vineri.

Vineri votarea pentru micșorarea nivelului de protecție socială pentru circa 430 de mii de pensionari s-a produs cu…

Geplaatst door Alexandr Slusari op Maandag 2 maart 2020

Precizăm că o primă moțiune simplă adresată Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost depusă de către deputații Partidului Politic Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate în data de 13 februarie. Biroul permanent al Parlamentului nu a admis-o însă în procedură legislativă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: