Poliția a luat la rând stațiile PECO, cluburile și barurile. Câte încălcări au fost depistate?
Full Article 2 minutes read

Poliția a luat la rând stațiile PECO, cluburile și barurile. Câte încălcări au fost depistate?

Timp de două zile, poliția a desfășurat verificări în stațiile PECO, cluburile de noapte, cafenelele și barurile din municipiul Chișinău. În total, oamenii legii au depistat 66 de încălcări în cele 229 de unități de comerț vizitate, se arată într-un comunicat publicat pe 30 noiembrie.

Polițiștii au discutat cu agenții economici, cât și cu vizitatorii localurilor, despre măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Astfel, pe parcursul a două zile, începând cu ora 20:00, polițiștii au verificat 229 unităţi de comerţ, iar ca urmare, în 66 de cazuri, au fost relevate derogări de la normele legale ale măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, impuse de către autoritățile statului. Polițiștii au întocmit mai multe procese-verbale.

În acest context, poliția capitalei recomandă cetățenilor să respecte prevederile cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19, reglementate prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

***

Astăzi, în Republica Moldova, au intrat în vigoare noile restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în contextul creșterii numărului de infectări cu COVID-19. Măsurile vor fi valabile din 30 noiembrie până pe 15 ianuarie.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor/măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică, stabilite de autoritățile competente constituie între 2000 – 5000 de lei pentru persoane fizice și între 10 000 – 35 000 de lei, pentru persoanele juridice.

Pentru săvârşirea repetată a aceleiași contravenţii pe parcursul aceluiaşi an calendaristic, persoana sancţionată anterior, printr-o hotărâre/decizie definitivă va fi sancţionată cu amendă de la 15 000 la 25 000 de lei, iar persoana juridică – de la 50 000 la 75 000 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: