Premier Energy avertizează că înrăutățirea vremii ar putea provoca pene de curent: „Vor fi luate toate măsurile pentru restabilirea operativă a serviciului”
Full Article 2 minutes read

Premier Energy avertizează că înrăutățirea vremii ar putea provoca pene de curent: „Vor fi luate toate măsurile pentru restabilirea operativă a serviciului”

În contextul avertizărilor meteo de lapoviță și ninsori, Premier Energy anunță că ar putea avea loc accidente la liniile electrice aeriene și pene de curent. Astfel, distribuitorul de energie electrică a făcut apel la consumatori să semnaleze orice potențial incident. La rândul său, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu o serie de recomandări pentru șoeferi și pietoni.

Precizările Premier Energy

Premier Energy a anunțat, într-un comunicat, că schimbările meteo prognozate ar putea atrage după sine avarii în rețeau electrică și pene de curent.

Prognozele meteo prevăd o schimbare bruscă a stării vremii începând cu seara zilei de sâmbată, 25 noiembrie până duminică, 26 noiembrie. (…) Premier Energy Distribution atrage atenția populației, a agenților economici și a autorităților publice locale asupra riscului producerii rupturilor de conductoare ale liniilor electrice aeriene (LEA), a diferitor deranjamente și avarii cu posibile situații de insecuritate și a întreruperilor în furnizarea energiei electrice”, se arată în comunicat.

În acest context, Premier Energy a îndemnat consumatorii să semnaleze orice incident la telefonul Serviciului 24h – 022 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură. „Vor fi luate toate măsurile pentru securizarea locurilor defecțiunilor și restabilirea operativă a serviciului”, a comunicat Premier Energy.

Recomandările IGP

La rândul său, Inspectoratul General al Poliției a venit cu recomandări pentru șoferi și pietoni.

IGP îndeamnă conducătorii auto să respecte următoarele reguli:

– înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că mașina este echipată corespunzător;
adaptați în permanență viteza de deplasare;
nu efectuați manevre periculoase;
măriți distanța de siguranță față de vehiculele din față;
evitați depășirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condițiile unei vizibilități reduse.

De asemenea, pietonii sunt îndemnați să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și după ce s-au asigurat că șoferii le-au înțeles intenția.

***

Precizăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică – Cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică. Avertizarea va intra în vigoare pe 25 noiembrie, ora 22:00, și se va menține până duminică, 26 noiembrie, ora 20:00. În acest timp, în țară sunt așteptate ploi, lapoviță și chiar ninsori. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: