Premiera unui film rusesc despre războiul din Ucraina a adunat doar patru spectatori, la Minsk
Full Article 2 minutes read

Premiera unui film rusesc despre războiul din Ucraina a adunat doar patru spectatori, la Minsk

Premiera filmului rus „Свидетель” despre războiul din Ucraina, filmat pe cheltuiala Ministerului Culturii al Federației Ruse, a adunat, la Minsk, doar patru spectatori. Cel puțin asta susține activista pro-rusă, cunoscută drept „principalul informator al Belarusului”, Olga Bondareva, scrie publicația Current Time.

Potrivit sursei, premiera a avut loc în cinematograful „Mir” din Minsk, Belarus. Bondareva a publicat o fotografie în care apare pe fundalul unei săli goale, împreună cu artista și propagandista Svetlana Jighimont. „O sală de cinema goală și doar patru spectatori. Care se cunosc foarte bine!” – a scris Olga Bondareva pe canalul ei de Telegram.

Premierele filmului rusesc vor avea loc numai în doar trei orașe din Belarus – în Minsk, Gomel și Tolochin, scrie „Nasha Niva”. La Brest și Baranovici, după mai multe proiecții, filmul a fost retras din distribuție.

Publicația a verificat serviciul online de vânzare a biletelor la cinematograful Mir din Minsk. S-a dovedit că pe 25 și 26 august nimeni nu a cumpărat bilete pentru proiecția filmului „Свидетель”, iar pe 27 august au fost cumpărate doar trei locuri.

Premiera rusă a filmului „Свидетель” a avut loc pe 17 august. Începând cu 22 august, încasările filmului se ridica la puțin mai mult de 8 milioane 200 de mii de ruble, în timp ce bugetul său era de 200 de milioane de ruble. Filmul a fost filmat cu bani furnizați de Ministerul Culturii din Rusia.

Inițial, pelicula a fost numită „Музыкант” (nr: muzicant), dar, potrivit The Insider, după rebeliunea mercenarilor Wagner a fost redenumită, deoarece cei din urmă ar fi adesea numiți „muzicieni”.

Filmul este despre un violonist belgian care vine la Kiev și este martor la începutul unei invazii rusești pe scară largă în Ucraina. Regizorii filmului au prezentat armata ucraineană într-o lumină negativă, iar în titrele finale au scris că armata ucraineană s-a făcut vinovată de uciderea oamenilor în Bucha, bombardarea gării din Kramatorsk și distrugerea maternității din Mariupol. Amintim în acest context că Ucraina, de rând cu Occidentul a acuzat Rusia de aceste „crime de război”. Moldova s-a alăturat statelor occidentale și a cerut dreptate pentru Ucraina prin tragerea la răspundere a Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: