Premierul Canadei, nerăbdător înaintea vizitei Maiei Sandu: Este prima vizită a președintelui Moldovei din ultimii 30 de ani
Full Article 2 minutes read

Premierul Canadei, nerăbdător înaintea vizitei Maiei Sandu: Este prima vizită a președintelui Moldovei din ultimii 30 de ani

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, susține că „abia așteaptă” să se întâlnească cu președinta Maia Sandu, în această săptămână, la Ottawa. Premierul canadian anunță că principalele teme de discuție cu președinta Sandu vor viza prioritățile comune ale celor două țări, parcursul Moldovei în drumul spre Uniunea Europeană, precum și consecințele războiului declanșat de Rusia în Ucraina asupra cetățenilor din țara noastră.

„Pentru prima dată din 1992, un președinte al Republicii Moldova vine în Canada. Abia aștept să ne întâlnim cu Maia Sandu la Ottawa săptămâna aceasta – să îi mulțumesc ei și poporului moldovenesc pentru că au stat atât de hotărât și curajos împotriva agresiunii ruse, să discutăm despre sprijinul Moldovei pentru refugiații din Ucraina și să facem progrese reale în privința priorităților noastre comune. (…) Am o mare admirație pentru conducerea personală, puternică, a președintelui Sandu și pentru poporul moldovenesc”, susține premierul canadian, Justin Trudeau.

Potrivit Guvernului canadian, Sandu și Trudeau ar urma să discute, în cadrul întrevederii bilaterale, despre impactul global și răspunsurile la invazia brutală și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și despre securitatea din regiune. Canada își reconfirmă, cu această ocaziei, sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și pentru ordinea internațională bazată pe reguli, în fața amenințărilor rusești.

Conform sursei, în timpul vizitei Maiei Sandu în Canada, cei doi lideri vor discuta, de asemenea, despre problemele de interes comun, inclusiv reforma instituțională internă și agenda anticorupție a Republicii Moldova, precum și sprijinul pentru calea Moldovei către integrarea în Uniunea Europeană.

Amintim că președinta Sandu întreprinde o vizită oficială, pe 11 mai, în Canada. În timpul vizitei sale la Ottawa, șefa statului se va întâlni, inclusiv, cu guvernatorul general al Canadei, Mary Simon, dar și cu alți oficiali de rang înalt. La Montréal, președinta va avea o întâlnire cu diaspora moldovenească.

Aceasta este prima vizită a unui președinte al Republicii Moldova în Canada, din ultimii 30 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: