Fără demisii la ședința Guvernului după incidentul de la Aeroport. Recean a cerut „un raport detaliat” până la sfârșitul săptămânii
Full Article 2 minutes read

Fără demisii la ședința Guvernului după incidentul de la Aeroport. Recean a cerut „un raport detaliat” până la sfârșitul săptămânii

Prim-ministrul Dorin Recean solicită autorităților responsabile să prezinte, până la sfârșitul acestei săptămâni, un raport detaliat privind măsurile luate, care să asigure un nivel de securitate înaltă la Aeroport. Declarațiile au fost făcute de șeful Guvernului în debutul ședinței Cabinetului de miniștri din 5 iulie, după ce doi moldoveni și-au pierdut viața, la datorie, într-un atac armat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Până la sfârșitul săptămânii să avem un raport de evaluare detaliată a măsurilor de securitate întreprinse. Comitetul Național de Securitate Aeronautică să vină cu propunerile de ajustare necesare”, a declarat premierul Dorin Recean, după ce membrii garniturii guvernamentale au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului armat din 30 iunie, de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Oficialul a solicitat, totodată, să fie pregătite toate demersurile necesare, astfel încât familiile victimelor, Muntean și Ciofu, să beneficieze de câte un milion de lei – bani promiși de autorități după tragedia de la Aeroport.

Amintim că 4 iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria lui Serghei Muntean și Igor Ciofu – uciși la datorie, pe 30 iunie, într-un atac armat la Aeroportul din Chișinău. Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean, iar prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că Guvernul Republicii Moldova va oferi câte un ajutor material, în valoare de 1 000 000 de lei, pentru familiile victimelor atacului de la Aeroport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: