Președinția neagă că Maia Sandu și-a cumpărat casă în suburbie: „Să nu credem toate aberațiile”
Full Article 2 minutes read

Președinția neagă că Maia Sandu și-a cumpărat casă în suburbie: „Să nu credem toate aberațiile”

Președinția respinge informațiile apărute recent în spațiul public, potrivit cărora președinta Maia Sandu și-ar fi procurat o casă într-o suburbie a Chișinăului, pe care nu ar fi declarat-o. Consilierul șefei statului, Adrian Băluțel, reiterează că Sandu deține un singur apartament, declarat în mod transparent. „Toate proprietățile președintei sunt reflectate în declarația de avere – altele nu există și nici nu pot exista”, a scris șeful Cabinetului președintei pe o rețea de socializare, pe 7 februarie.

„Președinta Maia Sandu a dat dovadă, pe toată durata carierei sale, de o integritate ireproșabilă. Toate veniturile sale, toate cheltuielile, tot ce deține este public și transparent. Președinta are un apartament în Chișinău pe care l-a declarat oficial. Sora președintei are o casă într-o suburbie pe care a construit-o cu bani munciți cinstit și pe care îi poate justifica până la ultimul bănuț”, a scris Adrian Băluțel.

Consilierul președintei a calificat drept „minciuni” informațiile răspândite în spațiul public. Potrivit lor, acestea ar avea un singur scop – „să  denigreze imaginea președintei, să slăbească încrederea cetățenilor și să distrugă calea spre pace și bunăstare”.

„Să nu credem toate aberațiile și să nu lăsăm ca aceste grupări care acționează după reguli banditești să ajungă la conducere și să aducă haos și dezordine în Moldova”, a mai scris Băluțel.

De menționat că bloggerul Eugen Luchianiuc a scris recent pe blogul său că președinta Maia Sandu și-ar fi procurat o casă nouă, într-o suburbie a Chișinăului. Potrivit bloggerului, în aceeași casă, Sandu ar fi filmat sportul de Crăciun din acest an, publicat pe pagina Președinției.

Precizăm că, potrivit declarației de avere depuse de președinta Maia Sandu pentru anul 2023, șefa statului deține un singur apartament, pe care îl deține din 2007. Sandu a declarat că a renunțat în anul trecut la mașina sa, precum și a raportat mai puține economii în conturile bancare. Vezi ce salariu a primit șefa statului anul trecut și cu cât a crescut, din 2002 – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: