Prima femeie pilot la compania Air Moldova: are 23 de ani și 80 ore de zbor pe aeronavă
Full Article 2 minutes read

Prima femeie pilot la compania Air Moldova: are 23 de ani și 80 ore de zbor pe aeronavă

Alexandra Moraru este prima femeie pilot în cadrul companiei Air Moldova. TVR menționează că tânăra, în vârstă de 23 de ani, de două luni este pilot de avion cu acte în regulă. Astfel, de mai bine de două luni, Alexandra Moraru este mâna dreaptă a comandantului aeronavei.

„Este un domeniu în care şi femeia poate să lucreze. Asta nu este ceva wow, deosebit. În Europa este altfel un pic. Sunt multe femei piloţi şi e ceva normal”.

Tânăra și-a făcut studiile la Academia de Aviație din Lituania, apoi a practicat în Spania. Studiile în aviaţie au costat o avere, potrivit sursei, însă Alexandra confirmă că profesia merită tot efortul şi banii.

„În Europa este standart, înveţi programul TPL Integrated, sau cum alegi tu să înveţi. Deja am stat un şi jumătate în Lituania şi am făcut acolo teoria, după care am făcut practica în Spania. La început a fost foarte greu, începând cu teoria şi terminând cu practica. Când eşti student şi zbori prima dată te duci solo şi zbori singur, e greu, dar ulterior, zi de zi, devii mai bun”, a menționat ea.

Prima femeie pilot la compania Air Moldova: are 23 de ani și 80 ore de zbor pe aeronavă

Facebook/AirMoldova

Până acum, Alexandra a făcut 80 de ore de zbor pe aeronavă. Ea râvneşte să ajungă pe scaunul pilotului comandat.

„Următorul vis este să devin căpitan. Acum sunt first ofiţer şi mâna stângă a căpitanului. Eu nu ştiu sigur cum trebuie să fie experenţa, dar ştiu că vreo mie şi ceva de ore trebuie să ai, 1500 trebuie să ca să poţi să începi procedura să devii căpitan”, a spus Alexandra Moraru.

Chiar dacă a profesat în Europa, tânăra a decis să revină în Republica Moldova.

„Nicăieri nu este mai bine ca acasă. Eu am stat trei ani peste hotare şi este foarte greu. Am familia aici, persoanele dragi, prietena mea cea mai bună. Atâta dragoste cât simt eu de la această companie nu am simţit nicăieri pentru că chiar mă simt ca în familie, ca acasă. Cu cât e mai mică compania, cu atât mai mult te simţi ca acasă”, a precizat Alexandra.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: