Un nou azil pentru maidanezi? Problema câinilor vagabonzi, discutată la ședința primăriei
Full Article 2 minutes read

Un nou azil pentru maidanezi? Problema câinilor vagabonzi, discutată la ședința primăriei

De la începutul acestui an, centrul de sterilizare a câinilor vagabonzi din municipiul Chișinău a primit peste 1570 de solicitări verbale și peste 350 de cereri în scris privind problema maidanezilor. Șeful ÎM Regia „Autosalubritate”, Eugen Axentev, s-a plâns, în cadrul ședinței de astăzi, 2 decembrie, a primăriei, că adăpostul nu face față numărului mare de cereri, din cauza lipsei personalului, dar și a spațiului prea mic.

„Pe durata anului 2019, de către angajații serviciului, au fost capturați 2288 de maidanezi. Pe teritoriul municipiului Chișinău au fost strânși de pe străzi 664 de câini. Au fost efectuate două campanii de sterilizare cu participarea specialiștilor americani și români. Cu forțele noastre au fost sterilizați 321 de câini”, a declarat Axentev.

De asemenea, acesta a mai comunicat că de la începutul anului și până la 1 noiembrie, au fost înregistrate 1797 cazuri de agresiune din partea câinilor vagabonzi. Potrivit funcționarului, centrul de sterilizare a maidanezilor din municipiul Chișinău face față cu greu numeroaselor solicitări.

Acest fapt se explică prin lipsa personalului, dar și din cauza spațiului insuficient. Astfel, Axentev propune crearea încă a unui azil provizoriu, care să fie amplasat pe o suprafață de un hectar jumătate.

La rândul său, primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat de la Axentiev ca în termen de zece zile acesta să ofere soluții pentru rezolvarea problemei.

Amintim că la sfârșitul lunii noiembrie 2018 a avut loc deschiderea centrului de îngrijire a câinilor vagabonzi. Proiectul a costat municipalitea circa 400 mii lei.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: