Problemele fermierilor din Dubăsari, discutate la Chișinău. Serebrian denunță „potențiale noi acțiuni unilaterale din partea Tiraspolului”
Full Article 2 minutes read

Problemele fermierilor din Dubăsari, discutate la Chișinău. Serebrian denunță „potențiale noi acțiuni unilaterale din partea Tiraspolului”

Problemele fermierilor din raionul Dubăsari, care dețin terenuri amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol, au fost abordate pe 8 februarie, în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian  cu reprezentanții autorităților administrației publice centrale și locale din raionul Dubăsari, precum și a reprezentanților agenților economici de pe platourile Coșnița și Cocieri.

Biroul politici de reintegrare anunță că, în cadrul întrevederii, au fost discutate „dificultățile curente” pe care le întâmpină fermierii din raionul Dubăsari, „inclusiv urmare a potențialelor noi acțiuni unilaterale din partea Tiraspolului”. Biroul precizează că, în cazul survenirii unor asemenea situații, în baza calculelor și mecanismelor argumentat formulate de Secția agricultură și cadastru a Consiliului raional Dubăsari, se vor oferi compensații parțiale.

„S-a menționat faptul că Tiraspolul nu a dat curs inițiativelor Chișinăului de a desfășura săptămâna aceasta, în format online, o ședință dedicată exclusiv problemei fermierilor și le-a condiționat cu revenirea la formatul grupurilor de lucru pentru economie, cu prezență la sediul din or. Tiraspol al Misiunii OSCE în Republica Moldova, întru a fi reabordate tema importurilor și a licențierii activității companiilor din regiunea transnistreană, precum și a aplicabilității prevederilor noului Cod vamal al Republicii Moldova”, anunță sursa citată.

Biroul anunță, în acest context, că a fost agreat ca problema terenurilor agricole și subiectele economice să fie discutate inclusiv săptămâna viitoare, la o ședință a experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv cu participarea reprezentanților fermierilor, cu înaintarea reacției de resort în adresa reprezentantului politic de la Tiraspol.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: