Proprietarii apartamentelor cu încălzire autonomă vor primi compensații maxime
Full Article 2 minutes read

Proprietarii apartamentelor cu încălzire autonomă vor primi compensații maxime

Proprietariii apartamentelor debranșate, care au încălzire autonomă, vor primi compensații echivalente gradului de vulnerabilitate foarte ridicată. Decizia a fost aprobată pe 22 decembrie în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Membrii CSE au intervenit cu unele corectări la modul cum vor fi compensate facturile pentru locuințele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire.

Astfel, începând cu decembrie 2022, posesorii unor asemenea locuințe vor primi compensații echivalente gradului de vulnerabilitate foarte ridicată.

Amintim că Termoelectrica S.A. a organizat pe 16 decembrie o conferință de presă, unde a explicat de ce proprietarii apartamentelor debranșate, care au încălzire autonomă, sunt obligați să plătească pentru așa-numitul „tranzit termic”. „Termoelectrica” susține că proprietarii achită un consum real de energie termică al blocului locativ per ansamblu, iar atunci când nu se distribuie corect energia termică între locatari, înseamnă că „unii stau pe spinarea altora”.

În cadrul ședinței din 16 decembrie, membrii CSE au decis că consumatorilor debranșați de la energia termică, furnizorii vor aplica compensații echivalente gradului de vulnerabilitate foarte ridicată, în cazul în care consumul facturat depășește 10% din costul energiei termice calculate pe un metru pătrat. Pentru consumatorii debranșați, pentru care consumul facturat este egal sau mai mic de 10% din costul energiei termice calculate pe un metru pătrat, se vor aplica compensații echivalente gradului de vulnerabilitate medie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: