„PSRM este cea mai puternică și serioasă forță politică”. Socialiștii au câștigat două mandate de deputați în Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

„PSRM este cea mai puternică și serioasă forță politică”. Socialiștii au câștigat două mandate de deputați în Găgăuzia

Partidul Socialiștilor (PSRM) a publicat un mesaj de felicitare pentru candidatul independent la funcția de bașcan al Găgăuziei, Grigore Uzun, susținut de PSRM, care s-a clasat pe primul loc, obținând cel mai mare număr de voturi – 14.849. Reprezentanții formațiunii au menționat că Uzun va candida și în turul doi de scrutin. De asemenea, formațiunea a obținut două mandate de deputați în Adunarea Populară a Găgăuziei: pe circumscripția Vulcănești și Cioc-Maidan.

„Alegerile au demonstrat că Partidul Socialiștilor este cea mai puternică și serioasă forță politică din țară. Urmează turul doi și suntem siguri că Grigore Uzun va câștiga aceste alegeri. Partidul Socialiștilor va fi alături de candidat”, se arată în mesajul PSRM.

Totodată, candidații PSRM au învins în circumscripțiile Vulcănești: Mihail Savastin – 57,4% (1299 voturi) și Petr Ianioglo în circumscripția Cioc-Maidan – 73,5% (1041 voturi). Cei doi vor deveni deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei.

Amintim că, pe 30 aprilie, în UTA Găgăuzia s-au desfășurat alegeri locale. Cea mai mare bătălie s-a dat pentru funcția de bașcan. Niciunul dintre cei opt candidați nu au reușit să învingă din primul tur. În turul doi au acces Grigore Uzun (candidat independent susținut de PSRM) și Evghenia Guțul (susținută de Partidul „ȘOR”). Primul a adunat 14849 voturi (26,43%), iar ce-a de-a doua – 14836 voturi (26,41%).


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: