Publicitatea i-a jucat festa. ProTV Chișinău, amendat cu 61 000 de lei
Full Article 2 minutes read

Publicitatea i-a jucat festa. ProTV Chișinău, amendat cu 61 000 de lei

Consiliul Audiovizualului a anunțat pe 5 februarie că ProTV Chișinău a fost sancționat cu 11 amenzi, în sumă de 61 000 de lei. Motivul – televiziunea a difuzat publicitate peste norma stabilită de lege, iar două programe audiovizuale au fost întrerupte de publicitate la intervale mai mici decât prevede legislația. 

Potrivit Consiliului, pe 23 decembrie 2023, intervalul orar 17:00 – 24:00, timpul de publicitate peste durata maximă admisă a variat între 23 sec. și 05 min. 09 sec.

În total au fost 6 depășiri cu o durată de 20 min. 51 sec. Drept urmare, postul a fost sancționat cu două amenzi de 5 000 de lei fiecare, cu două a câte 6 000 de lei și cu altele două de 7 000 de lei fiecare”, au precizat reprezentanții instituției, adăugând că proporția de spoturi publicitare şi de spoturi de teleshopping într-un interval de o oră nu poate depăși 20%, respectiv 12 minute ca durată cumulată.

Totodată, potrivit sursei, s-a atestat că filmul artistic „Miracolul de pe strada 34” a fost întrerupt de patru ori de publicitate la un interval mai mic de 30 de minute, iar buletinul de știri retransmis „Știrile ProTV”, a fost întrerupt o dată la un interval de aproximativ 25 de minute.

În acest sens, instituția a precizat că difuzarea filmelor concepute pentru televiziune, a operelor cinematografice şi a programelor de ştiri poate fi întreruptă de publicitate şi/sau de teleshopping o singură dată la un interval de cel puțin 30 de minute.

Sancțiunea pentru nerespectarea condițiilor de furnizare a comunicărilor comerciale audiovizuale se aplică pentru fiecare caz de încălcare constatat”, au comunicat reprezentanții Consiliului, aplicând în total 11 amenzi în sumă de 61 000 de lei.

Potrivit instituției, controlul a fost dispus la inițiativa vicepreședintei Consiliului Audiovizualului Aneta Gonța.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: