Transmisiunea „Moldova Europeană”, fără licență de emisie, l-a costat pe distribuitorul TV 15 mii de lei
Full Article 3 minutes read

Transmisiunea „Moldova Europeană”, fără licență de emisie, l-a costat pe distribuitorul TV 15 mii de lei

Transmisiunea postului de televiziune „Moldova Europeană” fără licență de emisie l-a costat 15 000 de lei pe distribuitorul TV Box SRL. Menționăm că recent utilizatorii serviciului „StarNet TV” au remarcat apariția unui nou post de televiziune, primul în grilă, „Moldova Europeană”. Atunci, pentru NewsMaker, șefa Consiliului Audiovizualului (CA) a declarat că postul TV difuzează fără licență de emisie. Distribuitorul TV Box SRL a justificat difuzarea postului „Moldova Europeană” prin faptul că ar fi avut „erori tehnice care au contribuit la redirecționarea neintenționată a fluxului”, au raportat reprezentanții Consiliului pe 27 octombrie. 

Consiliul Audiovizualului a anunțat că a sancționat, în ședința din 27 octombrie, distribuitorul TV Box SRL cu 15 000 de lei „pentru transmisiunea serviciului media „Moldova Europeană” fără licență de emisie”.

Pe 18 octombrie 2023, în grila de programe a distribuitorului, prin rețelele StarNet, a fost atestată difuzarea unui serviciu de televiziune cu denumirea „Moldova Europeană”. Ca urmare a controlului inițiat de autoritatea de reglementare pe 20 octombrie, distribuitorul a fost solicitat să prezinte informații referitor la perioada în care a fost retransmis serviciul de televiziune, sursa și modalitatea livrării tehnice a semnalului, adresa fizică de pe care a fost preluat semnalul și copiile autentificate ale contractului și/sau acordului adițional care ar confirma dreptul de a retransmite postul respectiv”, se arată într-o declarație a Consiliului.

Potrivit Consiliului, distribuitorul TV Box SRL „a declarat că „nu a contractat în mod oficial acest flux de conținut”, justificând difuzarea prin producerea unei serii de „erori tehnice care au contribuit la redirecționarea neintenționată a fluxului către IP adrese externe””.

Potrivit prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, furnizarea serviciului media audiovizual se realizează în baza licenței de emisie, eliberate de CA, iar pentru postul „Moldova Europeană” licență de emisie nu a fost acordată”, au menționat reprezentanții Consiliului.

***

Utilizatorii serviciului „StarNet TV” au remarcat recent apariția unui nou post de televiziune, primul în grilă. Acesta se numea „Moldova Europeană” și difuza reportaje despre proiectele finanțate de Uniunea Europeană în Republica Moldova, cum s-a schimbat viața moldovenilor care au beneficiat de aceste inițiative, dar și alte evenimente care au legătură cu parcursul european al Republicii Moldova.

Pentru NM, șefa Consiliului Audiovizualului Liliana Vițu a spus că postul TV a difuzat fără licență de emisie și că va fi discutat acest subiect la următoarea ședință a instituției.

De menționat că postul TV „Moldova Europeană” nu figura în lista celor publicate pe site-ul Starnet. Mai mult, operatorul nu a anunțat apariția postului TV pe rețelele de socializare sau site-ul oficial. Contactați de NM pentru un comentariu, reprezentanții companiei ne-au solicitat un demers scris. Până în momentul publicării știrii, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: