R. Moldova și România discută despre pregătirea scenariilor de lucru comune, în caz de agravare a situației din regiune
Full Article 1 minutes read

R. Moldova și România discută despre pregătirea scenariilor de lucru comune, în caz de agravare a situației din regiune

Ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova Ana Revenco întreprinde o vizită de lucru la București. Oficialul moldovean a avut o întâlnire cu omologul ei român, ministrul Nicolae Lucian Bode. Potrivit reprezentanților MAI, cei doi au efectuat analiza situațională la zi a siguranței și securității în țările care au frontieră cu războiul.

„Au pus în discuție pregătirea scenariilor de lucru comune, în eventualitatea agravării situației în zona de conflict și posibilitatea unui nou val de refugiați”, comunică serviciul de presă al MAI cu referire la discuția miniștrilor.

Totodată, cei doi oficiali au stabilit o foaie de parcurs pentru implementarea proiectelor comune, atât cu finanțarea din partea României, cât și din partea UE.

„La fel, a fost stabilit un plan comun de activități de conștientizare în rândul membrilor Cosiliului UE a riscurilor cu privire la permisivitatea frontierelor, dat fiind faptul că Republica Moldova este singura țară europeană care nu este membră a UE și care are granițe cu războiul”, mai declară sursa.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: