Refugiatele din Ucraina, violate de soldații ruși, nu vor putea avorta în Polonia
Full Article 2 minutes read

Refugiatele din Ucraina, violate de soldații ruși, nu vor putea avorta în Polonia

Femeile din Ucraina violate de către soldații ruși și refugiate în Polonia, nu vor putea avorta acolo. Informația a fost confirmată de către președinta organizației „Centrul libertăților civice” Alexandra Matveiciuk, din Kiev. Activista a menționat că în prezent se discută despre desfășurarea unei campanii de informare în Polonia pentru victime, pentru ca acestea să afle cum pot părăsi țara, în caz de necesitate.

Potrivit activistei civice Alexandra Matveiciuk, refugiatele din Ucraina violate de soldații ruși nu vor putea avorta în Polonia, întrucât aceste proceduri sunt permise doar dacă infracțiunea a fost probată. „Iar dosare penale în astfel de cazuri, după cum vă dați seama, nu sunt”, a menționat aceasta.

După viol, femeia este în stare critică, iar apoi acum a parvenit informația că în Polonia unii psihologi încearcă să consoleze victimele spunându-le că o viață nouă este ceva minunat”, a adăugat Matveiciuk.

Ulterior, activista a anunțat că a discutat cu colegii din Polonia despre desfășurarea unei campanii de informare pentru victimele violenței sexuale, pentru ca acestea să știe la cine să apeleze și cum să părăsească Polonia dacă este necesar.

Pentru că violul este cea mai ascunsă crimă și pur și simplu nu îi cunoaștem pe toți cei care au nevoie de ajutor”, a mai spus aceasta.

Amintim că președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat pe 12 aprilie că, de la începutul războiului declanșat în Ucraina, de către soldații ruși au fost comise sute de agresiuni sexuale, inclusiv față de copii. Despre violurile comise de militarii ruși a vorbit și responsabila de drepturile omului în Ucraina, Ludmila Denisova. într-un interviu pentru BBC, aceasta a declarat că sunt multe cazuri de viol în Bucea:

„Circa 25 de fete și femei cu vârstele cuprinse între 14 și 24 de ani au fost violate în repetate rânduri în timpul ocupației în subsolul unei case din Bucea. Nouă dintre ele sunt însărcinate”, a spus oficialul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: