„Regret că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu”. Pavel Filip, despre desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru
Full Article 2 minutes read

„Regret că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu”. Pavel Filip, despre desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru

Președintele partidului Democrat, Pavel Filip, regretă că președintele Maia Sandu nu a discutat cu PDM la consultări despre desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier. 

Pavel Filip mai spune că Maia Sandu și Igor Dodon s-ar fi înțeles din timp ca să se ajungă la anticipate.

„A consulta înseamnă a întreba. A cere o părere, un sfat, a se sfătui cu cineva. Partea bună e că am scăpat de un eventual candidat al majorității Dodon-Șor. Cât despre noul candidat, nu am înțeles încă dacă de data aceasta vorbim de un guvern pe bune sau și acum ni se va cere să nu-l votăm. Nici nu vreau să iau în calcul posibilitatea că noul candidat va cere din nou zero voturi, pentru că țara nu va supraviețui fără un guvern funcțional. Doamna președinte trebuie să fie sinceră cu cetățenii și să le spună clar încotro se îndreaptă și ce îi așteaptă. Nu e loc de jocuri politice în timp de pandemie”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Și președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a venit cu o reacție în urma desemnării lui Grosu la postul de premier. Fostul președinte al țării susține că președinta țării Maia Sandu s-a grăbit cu desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru. Socialistul a declarat că majoritatea parlamentară ar putea veni cu un alt candidat la funcția de premier, iar decretul semnat de șefa statului ar putea fi declarat neconstituțional.

Menționăm că președinta țării Maia Sandu l-a înaintat pe deputatul PAS Igor Grosu la funcția de premier al țării.  Decizia a fost anunțată pe 16 martie, după consultările cu reprezentanții fracțiunilor și grupurilor parlamentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: