Renato Usatîi a fost dat în căutare internațională de către MAI-ul din Rusia. Precizările avocatului
Full Article 3 minutes read

Renato Usatîi a fost dat în căutare internațională de către MAI-ul din Rusia. Precizările avocatului

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia l-a anunțat în căutare internațională pe Renato Usatîi, informează Agenția TASS, astăzi, 23 iulie. Potrivit sursei citate, acesta este vizat într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale. 

„Ancheta l-a anunțat pe Renato Usatîi în căutare internațională pentru a putea transmite materialele către Interpol”, a declarată o sursă TASS din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Avocatul Murad Musaev, care reprezintă interesele lui Renato Usatîi la Moscova, a declarat pentru NM că a aflat din mass-media despre faptul că clientul său a fost anunțat în căutare internațională.

Avocatul consideră acest lucru ciudat și explică că biroul său este situat la colț cu Comitetul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne, însă nu a primit nici o notificare despre anunțarea în căutarea internațională a clientului său.

„După cum s-a adeverit, corespondența de la Departamentul de Investigații ajunge la biroul nostru timp de trei săptămâni”, a spus Musaev și a explicat că pentru a-l anunța pe Usatîi în căutare internațională, anchetatorii trebuiau să demonstreze că Usatîi nu a reacționat la citațiile de a se prezenta în instanță.

„L-au chemat în condițiile în care nu există nici o conexiune aeriană între Moldova și Rusia, pe timp de pandemie, iar noi le-am spus despre acest lucru, dar ei nu au ținut cont”, a mai declarat avocatul.

Acesta susține că dosarul împotriva lui Usatîi este ilegal și este motivat politic, iar momentul anunțării lui Usatîi în căutare internațională nu este întâmplător.

„Cei care fac lobby pentru toate acestea la Moscova urmăresc obiectivul de a-l împiedica să participe la alegerile prezidențiale din Moldova”, a concluzionat Murad Musaev.

Menționăm că pe 25 iulie, Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a anunțat pe Usatîi în căutare federală.

Amintim că, în aprilie 2020, Usatîi a relatat pentru NM că MAI-ul din Rusia îl acuză de implicare în schema prin care, din Rusia au fost scoase 14 miliarde de dolari. Potrivit lui Usatîi, este vorba despre dosarul inițiat în 6 decembrie 2019. Procurorii consideră că liderul PN ar fi unul dintre participanții activi dintr-un grup criminal care, timp de câțiva ani, ar fi scos din Rusia și ar fi spălat prin băncile moldovenești pe care le controlează, sume mari de bani. Politicianul a mai spus că dosarul ar fi „fabricat la comandă”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: