Rusia a decis să-și evacueze diplomații din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Rusia a decis să-și evacueze diplomații din Ucraina

Rusia a decis să-și evacueze personalul ambasadei și consulatelor din Ucraina. Acest lucru a fost anunțat pe 22 februarie de Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse. 

„În circumstanțele actuale, prima noastră prioritate este să avem grijă de diplomații ruși și de angajații ambasadei și consulatele generale. Pentru a le proteja viețile și siguranța, conducerea rusă a decis să evacueze personalul misiunilor rus din Ucraina, lucru care va fi implementat în viitorul foarte apropiat”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

De menționat că Rusia va trimite trupe în Donbas. Decizia a fost luată la ședința din 22 februarie, de Consiliul Federației care a aprobat solicitarea președintelui rus, Vladimir Putin. Cel din urmă a cerut să se ia în considerare apelul său de a folosi forțele armate ruse în străinătate.

„Această decizie are ca scop stabilirea păcii în Donbas și oprirea sângerosului război civil”, a declarat președintele Camerei superioare a Parlamentului Valentina Matvienko.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o reuniune de urgență a NATO, a spus că ce se întâmplă acum este o escaladare serioasă din partea Rusiei.

„Afectează orice șansă de a găsi o soluție la conflict. Rusia subminează suveranitatea integritatea Ucrainei. Rusia a făcut exact ceea ce am avertizat – a crescut forța militară în jurul Ucrainei, iar recunoașterea celor două republici se adaugă la acest comportament amenințător. Ce se întâmplă în Ucraina este o criză creată doar de Rusia. Suntem solidari cu poporul ucrainean și guvernul său”, a declarat secretarul general al NATO.

Tot el a făcut apel Rusiei să detensioneze situația și să se angajeze în eforturi diplomatice.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: