Căldura s-a scumpit cu circa 30% în mai multe localități! Care sunt noile tarife aprobate de ANRE
Full Article 3 minutes read

Căldura s-a scumpit cu circa 30% în mai multe localități! Care sunt noile tarife aprobate de ANRE

În cadrul ședinței din 21 decembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a decis majorarea tarifului pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică și prețul reglementat la energia electrică produsă în regim de cogenerare. Tarifele au fost ajustate în medie cu 30%.

În acest context, au fost aprobate următoarele tarife pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică (fără TVA):

  • S.A. „CET Nord” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 3 905 lei/Gcal, cu 853 lei mai mare (+28%) decât tariful în vigoare.
  • S.A. „Comgaz-Plus” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 806 lei/Gcal, cu 1 040 lei mai mare (+28%) decât tariful în vigoare.
  • Î.M a „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 355 lei /Gcal, cu 1 013 lei mai mare (+30%) decât tariful în vigoare.
  • S.A. „Apă-Canal Chişinău” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 271 lei /Gcal, cu 1 137 lei mai mare (+36%) decât tariful în vigoare.
  • Î.M. „Servicii Comunale Glodeni” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 208 lei /Gcal, cu 978 lei mai mare (+30%) decât tariful în vigoare.
  • Î.M. „Antermo” – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 208 lei/Gcal, cu 1 021 lei mai mare (+32%) decât tariful în vigoare.
  • Î.M. „Servicii Comunal-Locative” Orhei – tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 445 lei /Gcal, cu 933 lei mai mare (+27%) decât tariful în vigoare.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost aprobat și prețul la energia electrică produsă în regim de cogenerare de către S.A. „CET Nord” în valoare de 6,11 lei/kWh, cu 1,54 lei mai mare (+34%) decât prețul în vigoare.

Prețul aprobat se aplică în raport cu producătorul de energie electrică și nu are efect imediat asupra prețului reglementat la energia electrică livrată consumatorilor finali.

Noile prețuri și tarife vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Amintim că pe 28 septembrie 2022, ANRE a aprobat majorarea tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către Apă-Canal Chișinău în mărime de 3 134 lei/Gcal. Noul tarif a intrat în vigoare la 1 octombrie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: