„Să fim în rând cu lumea”. Alaiba vrea să aducă și Uber în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

„Să fim în rând cu lumea”. Alaiba vrea să aducă și Uber în Republica Moldova

După ce a dat de înțeles că în Moldova vor apărea magazine H&M, iar la Chișinău ar urma să vină o echipă a companiei Google, ministrul Economiei Dumitru Alaiba anunță că a avut o discuție și cu reprezentanții companiei Uber. „Nu poate veni acum în Moldova. O să reparăm câteva legi și o să continuăm discuția”, comunică ministrul. 

„Prima surpriză nu tocmai plăcută pe care o are un turist când vine la noi în țară pentru prima dată și iese din aeroport – nu avem Uber. Am fost azi pe la casa Uber din Davos. Uber nu poate veni acum în Moldova pentru că nu avem claritate legală. O să reparăm câteva legi și o să continuăm discuția”, susține Alaiba.

El mai spune că își dorește ca Moldova să fie în rând cu lumea. „Suntem printre puținele capitale din Europa fără Uber și asta nu dă bine nici la turiști, nici la consumatorii noștri, care merită să beneficieze de servicii calitative la un preț optim”, a conchis el, pe Facebook.

***

Pe 18 ianuarie, Alaiba anunța că a avut o întrevedere, la Davos, cu șefa grupului H&M pentru Afaceri Publice Pernilla Halldin. El spunea că „magazine H&M sunt prin toată Europa, dar nu în Moldova”. „Vrem să fim în rând cu lumea”, adăuga el pe o rețea de socializare. Tot pe 18 ianuarie, ministrul declara că în această primăvară, la Chișinău ar urma să vină o echipă a companiei Google.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: