„Se scutură petalele de trandafir”. Vor adera cei șase deputați la Partidul Social Democrat? Reacții și prognoze după scindarea PDM
Full Article 4 minutes read

„Se scutură petalele de trandafir”. Vor adera cei șase deputați la Partidul Social Democrat? Reacții și prognoze după scindarea PDM

Decizia celor șase deputați de a părăsi rândurile Partidului Democrat din Moldova (PDM) a provocat diverse reacții în spațiul virtual. Politicieni, dar și jurnaliști, au comentat scindarea democraților. NM a adunat mai multe opinii și vă prezintă o sinteză a acestora. 

Unii dintre deputații care au părăsit PDM, Serghei Sîrbu, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru foștii săi colegi. Acesta a scris că unii dintre ei „vor atât de mult înapoi la putere, că sunt gata să pupe mâna unora care au contribuit ca partidul și noi cu toții suntem persecutați deja de luni de zile”.

Fapte, nu vorbe! Acesta a fost sloganul nostru în campania electorală. Prin fapte eu și colegii mei azi am demonstrat că ținem la promisiunile noastre aduse alegătorilor. Voi, dragi foști colegi, urmează să demonstrați la fel, prin fapte, nu prin vorbe, cine sunteți cu adevărat, opoziție pro-europeană, sau la guvernare alături de Dodon!”, a adăugat Sîrbu.

Și Vladimir Cebotari a publicat un mesaj pentru foștii săi colegi din PDM.

„Acum PDM participă la actul de guvernare. Important este să nu uite și de responsabilitățile actului de guvernare. Decizia mi s-a dat greu, cu multe frământări, dar am cântărit totul și sunt convins că procedez corect”, a menționat fostul ministru al Justiției.

Dragi Prieteni,Din 2013 am făcut parte a unei echipe ambițioase, care și-a propus și realizat lucruri curajoase pentru…

Geplaatst door Vladimir Cebotari op Woensdag 19 februari 2020

La rândul său, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a scris că decizia celor șase deputați era previzibilă și că aceștia vor fuziona cu Partidul Social Democrat, fondat de Victor Șelin.

„Demult se pregătea acest pas. Încă pe timpurile lui Plahotniuc s-au facut încercari de fuzionare cu Partidul Social Democrat. Atunci eu m-am opus. Acum ei au decis singuri. Împreună cu sponsorii”, a subliniat Diacov.

Am ascultat declaratia lui A.Candu. Pacat. Pacat, dar previzibil. Demult se pregatea acest pas. Inca pe timpurile lui…

Geplaatst door Dumitru Diacov op Woensdag 19 februari 2020

Iar deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, a făcut aluzie la faptul că în spatele plecării celor șase deputați ar sta Vladimir Plahotniuc, care ar fi vrut astfel să îi facă o „surpriză” lui Igor Dodon.

Prima surpriză de la "Nanu pentru Vodolei". Odată cu venirea primăverii a fost lansat proiectul " Finu' mută-ți cuibul…"

Geplaatst door Carp Lilian op Woensdag 19 februari 2020

Socialistul Grigore Novac a calificat decizia drept „un bumerang”.

„Un grup de deputați controlați de Vladimir Plahotniuc, în frunte cu Andrian Candu care este și finul lui Plahotniuc au părăsit Partidul Democrat…Asta-i un fel de boomerang politic…”, a scris Novac.

Un grup de deputați controlați de Vladimir Plahotniuc, în frunte cu Andrian Candu care este și finul lui Plahotniuc au părăsit Partidul Democrat…Asta-i un fel de boomerang politic…

Geplaatst door Grigore Novac op Woensdag 19 februari 2020

Iar președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a menționat pe pagina sa de Facebook că „acum în RM are loc marea luptă între Est și Vest”, iar în cazul în care PDM și Blocul ACUM nu va forma o majoritate parlamentară, cei care vor avea de câștigat vor fi socialiștii.

„Care va fi mâine direcția, depinde de deputații fostului bloc ACUM și de a PDM-ului. Acceptarea cursului european astăzi de către Dodon e ca și garantarea integrității teritoriale, promisă de ruși înainte de a-și aduce “forțele pacificatoare” pe teritoriul nostru. În cazul în care va învinge Rusia, Integrarea europeană pentru unii și UNIREA noastră vor rămâne doar niște amintiri frumoase… Asă că, Maia și Andrei, dacă sunteți mari patrioți, cum vă considerați, lăsați supărările, frustrările, luați inițiativa și invitați democrații la discuții”, a explicat Ghimpu.

Iar fostul deputat și ministru, Alexandru Muravschi este de părere că decizia este una favorabilă și marchează o „curățare” în rândul PDM.

„Cred că este prima știre cu adevărat bună despre PDM. Măcar un fel de „curățare”. Sincer vorbind, nu este clar ce caută Eleonora Graur în această companiei. Dar este alegerea ei”, a menționat fostul politician.

Пожалуй первая по-настоящему хорошая новость о ДПМ. Хоть какое-то очищение. Честно говоря, не вполне понятно, что ищет Элеонора Граур в этой компании. Но это её выбор.

Geplaatst door Alexandr Muravschi op Woensdag 19 februari 2020

Expertul economic și fost ministru al Finanțelor în guvernul Filat, Veaceslav Negruță a tratat cu umor știrea. Acesta a publicat o poezie în care figurează numele lui Pavel Filip, Dumitru Diacov și Andrian Candu.

filip, diakov și cu candudintr-un loc s-au apucatsă urnească și ei carulcare zace în … mlaștină.trage unul într-o…

Geplaatst door Veaceslav Negruta op Woensdag 19 februari 2020

Jurnalistul Dorin Galben consideră că deputații PDM urmăresc propriile interese, după ce a rămas fără pârghii de influență.

„Se scutură petalele de trandafir. Anul trecut, pe vremea asta, Partidul Democrat părea de neînvins. Plahotniuc era stăpân pe situație, pe parlament, guvern și țară. Dodon practic nu avea atribuții. Azi democrații s-au rupt în două. Atunci când partidul nu mai este la guvernare, nu are pârghii de influență și a rămas fără principalul finanțator, membrii formațiunii nu mai vorbesc despre valori și binele cetățenilor, ci caută cum să-și salveze propria piele”, a remarcat Galben.

Se scutură petalele de trandafir. Anul trecut, pe vremea asta, Partidul Democrat părea de neînvins. Plahotniuc era…

Geplaatst door Dorin Galben op Woensdag 19 februari 2020

Amintim că miercuri, 19 februarie, șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova și vor crea un grup parlamentar propriu. 

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: