Șeful armatei ucrainene: Două rachete rusești Kalibr au trecut prin spațiul aerian al României. Reacția Bucureștiului
Full Article 2 minutes read

Șeful armatei ucrainene: Două rachete rusești Kalibr au trecut prin spațiul aerian al României. Reacția Bucureștiului

Comandantul Forțelor Armate Ucrainene, Valerii Zalujnîi a declarat că două rachete rusești Kalibr au trecut prin spațiul aerian al României. Ministerul Apărării din România a spus însă că informațiile nu se confirmă, transmite hotnews.ro.

„Astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, două rachete de croazieră rusești Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. La ora 10:33 a.m., aceste rachete au traversat spațiul aerian al României. După aceea, rachetele au intrat din nou în spațiul aerian al Ucrainei la punctul de trecere a frontierei celor trei state”, a scris Zalujnîi pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iurii Ignat, a declarat într-un comentariu pentru  Ukrayinska Pravda că apărarea aeriană ucraineană ar fi putut doborî aceste rachete, dar, realizând „riscurile și amenințările la adresa populației unui stat străin”, nu a făcut acest lucru.

Amintim că șeful administrației regionale Nikolaev Vitali Kim declara, pe canalul său de Telegram, că o rachetă lansată de militarii ruși ar fi traversat spațiul aerian al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut pe 10 februarie.

Canalele de Telegram din Ucraina menționau că racheta rusească a traversat spațiul Republicii Moldova, îndreptându-se spre direcția Cernăuți.

Ulterior, într-o declarație, Ministerul Apărării a confirmat traversarea spațiului aerian al țării noastre.

„Structurile responsabile din cadrul instituției au detectat, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina”, a comunicat Ministerul.

„Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm violarea spațiului aerian al Republicii Moldova”, a conchis instituția.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: