Șeful Lagardere Group, cercetat penal, a demisionat. Firma a participat la licitația de la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

Șeful Lagardere Group, cercetat penal, a demisionat. Firma a participat la licitația de la Aeroportul Chișinău

Șeful holding-ului francez Lagardere Group, Arnaud Lagardere, a renunțat pe 30 aprilie la mandatele sale executive, inclusiv la cel de director general. Se întâmplă după ce în ajun a fost pus sub acuzare pentru că ar fi folosit bani din conturile holdingului în scopuri personale.

Potrivit G4Media, Arnaud Lagardere este suspectat că a apelat la conturile companiilor sale pentru a-și finanța stilul de viață și cheltuielile personale timp de mai mulți ani. Omul de afaceri a fost pus sub acuzare pentru „diseminarea de informații false sau înșelătoare, cumpărare de voturi, abuz de bunuri corporative și abuz de putere, precum și nedeclararea conturilor”. Acestuia i s-a interzis să dețină funcții executive.

Omul de afaceri intenționează să conteste acuzația, a anunțat Lagardere Group într-un comunicat.

***

Amintim că Lagardere Travel Retail, companie din cadrul Lagardere Group, a participat de două ori la licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Prima dată, licitația a fost anulată deoarece doar două companii – LeBridge și Lagardere – au depus oferte. La începutul lunii martie, Aeroportul Chișinău a anunțat o nouă licitație, dar și aceasta a eșuat. Lagardere Travel Retail, singura companie care a depus o cerere de participare, nu a furnizat toate documentele necesare. Administrația aeroportului intenționează să organizeze o altă licitație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: