Cât a costat concertul de Revelion din Piața Marii Adunări Naționale? Cum Ion Ceban (nu) a răspuns
Full Article 3 minutes read

Cât a costat concertul de Revelion din Piața Marii Adunări Naționale? Cum Ion Ceban (nu) a răspuns

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a comentat în debutul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei din 2 ianuarie costurile suportate de municipalitate pentru organizarea evenimentelor din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în contextul sărbătorilor de iarnă. Deși nu a oferit o sumă exactă, Ceban a spus că suma cheltuielilor suportată pentru organizarea tuturor concertelor din centrul capitalei în această perioadă nu ar depăși suma de 9 milioane de lei, atât cât ar fi cheltuit Guvernul pentru un eveniment organizat recent la Arena Chișinău.

„Ne-au tot întrebat și suntem întrebați cât ne-a costat evenimentul. Vreau să menționez că evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă includ, printre altele, Târgul de Crăciun, evenimentul mare de la lansarea sărbătorilor de iarnă și aprinderea luminițelor, a evenimentului mare organizat de Revelion și care urmează pe 6 ianuarie. Toate aceste evenimente, timp de o lună organizate, cu sute de mii de oameni, probabil nu va depăși suma unui eveniment organizat de Guvern la Ziua Sportului, la Arena Chișinău, unde au participat câteva zeci de persoane, vreo 400 la număr, dintre care mai mulți funcționari și oficiali decât sportivi. Pe acel eveniment au cheltuit aproximativ 9 milioane de lei, din informațiile pe care le am”, a declarat Ceban.

Edilul a îndemnat jurnaliștii să investigheze, în acest context, nu doar cheltuielile suportate de Primăria Chișinău, dar și de autoritățile centrale.

NM a solicitat un comentariu din partea Guvernului privind declarațiile edilului capitalei. Consilierul premierului Dorin Recean, Daniel Vodă, a declarat: „Primarul general ar fi bine să răspundă de propriile cheltuieli efectuate și transparent să prezinte informațiile solicitate la multiplele solicitări din partea presei, inclusiv celei de investigație”.

Primăria municipiului Chișinău a dat start sărbătorilor de iarnă pe data de 23 decembrie 2023, după ce a lansat Târgul de Crăciun și a aprins luminițele de pe bradul din PMAN. Invitat de onoare a fost cunoscut interpret de peste Prut Ștefan Bănică Junior. În noaptea de Revelion, municipalitatea a organizat un concert în centrul capitalei, la care ar fi participat, potrivit lui Ceban, circa 130 de mii de oameni. Edilul a criticat posturile TV, în special postul public de televiziune Moldova 1, pentru că nu au transmis în direct evenimentul. Pe scenă au urcat atunci artiști emeriți din Moldova, invitatul de onoare fiind Carla’s Dreams.

Următorul eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă urmează să fie organizat de Primăria Chișinău în ajun de Crăciun de rit vechi, pe 6 ianuarie, în PMAN. Spectacolul de muzică populară şi obiceiuri de iarnă „Creștini, Crăciunul a Sosit!” va începe la ora 18:00. Pe scena din PMAN vor urca mai mulți artiști autohtoni. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: